Proljeće je tu, a to znači da se bliži početak nove sezone popularne ljubljanske kulinarske manifestacije Odprta kuhna. Gurmanska kulinarska tržnica svakog petka donosi delicije iz najboljih restorana iz cijele Slovenije. Stolovi i stolice razasuti po gradskim ulicama i trgovima pozivaju na prva sunčana jutra uz šalicu kave, limunade ili Aperola. I dok neki možda žale za završetkom zimske sezone, ljubitelji Odprte kuhne s nestrpljenjem očekuju nadolazeće petke, koji označavaju početak novog kulinarskog iskustva.
Početak 12. sezone donosi sunčane dane i ukusna druženja
Dvanaesta sezona Odprte kuhne započela je u petak 22. ožujka, a očekuje vas i ovog petka (5. travnja). Donosi obećavajuću kolekciju kulinarskih užitaka i društvene atmosfere. Ali ova će sezona biti posebno posebna… Zašto? Ekipa Otvorene kuhne dugo je razmišljala što bi mogla biti ovogodišnja tema ili lajtmotiv nove sezone koji bi dodatno obogatio doživljaj svih posjetitelja. A odgovor se pokazao iznenađujuće jednostavnim – temu ovoga puta predstavljaju svi posjetitelji. Oni su ti koji svojim entuzijazmom i znatiželjom za novim okusima i iskustvima Odprtoj kuhni daju poseban ugođaj.
Tko su posjetitelji?
To je gospođa s buketom cvijeća, koja radoznalo promatra ljude u šetnji ljubljanskom tržnicom. To je živahna mlada obitelj s djecom koja želi kvalitetno iskoristiti svaki zajednički trenutak. To je gospodin s čašom vina u ruci. Kolege koji bi petkom ručak htjeli začiniti okusima svijeta… A tu su i mladići i djevojke i zaljubljeni parovi koji svojom mladenačkom energijom unose ekstra žar ovom događanju, te glasna društva prijatelja koji uz dobru hranu i piće kuju planove za budućnost.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Naravno, ne smijemo zaboraviti ni sve ponuđače hrane i pića koji svaki tjedan na tržnicu donose svoja najbolja jela i okuse i prava su riznica domaće slovenske, moderne kuhinje, egzotičnih okusa dalekih krajeva i slastica. Bez njihovog truda i strasti prema kuhinji, Odprta kuhna ne bi bila ono što je danas – jedno od najpopularnijih i jedinstvenih kulinarskih iskustava u Ljubljani. Isprobajte je svakog sunčanog petka od 10 do 21 sat na Pogačarjevom trgu.