Pripremili smo popis koji uključuje sve trenutno dostupne informacije o novim ugostiteljskim objektima koji će se u narednim mjesecima otvoriti u glavnom gradu. U Zagrebu nas uskoro očekuju novi restorani, pekarnice, burger barovi i sladoledarnica.
Boogie Lab
Šuškanja o novom Boogiju u Zagrebu dugo su kolala gradom, a nedavno je objavljeno kako ćemo u njihovoj gastro priči uskoro uživati u Arena Centru. Lanište je jedan od najbrže rastućih kvartova u Zagrebu i destinacija koja dočekuje goste na samom ulasku u grad. Upravo je zato logično otvorenje novog Boogie Laba baš na ovoj adresi. Koncept koji nude u prvom lokalu u Parku Kneževa prenijet će i ovdje – bit će to craft pekarnica, bistro i bar u jednom, a prostirat će se na čak 450 kvadrata.
Crna Ovca
Da najpopularniji beogradski sladoled stiže u Zagreb, pisali smo još prošlog proljeća. Još uvijek nisu otvorili na predviđenoj lokaciji u Martićevoj ulici, ali nadamo se da će to učiniti dolaskom toplijih dana. Sladoled u Crnoj Ovci je drugačiji, kremastiji, intenzivnijeg okusa, sporije se topi, manje je hladan i sladak pa zbog toga nije samo ljetno osvježenje, već desert koji se može jesti tijekom cijele godine. Proslavili su se nešto čudnijim okusima sladoleda poput onog s kajmakom i slaninom. U procesu proizvodnje ne koriste se unaprijed pripremljene baze, arome i umjetna bojila, već se svakodnevno izrađuje kako bi gosti u konačnici dobili uvijek svjež i dobar proizvod.
Lively Roasters
U Martićevoj, osim Crne Ovce, na kućnom broju 13 trebao bi se otvoriti Lively Roasters. Riječ je o pionirima na domaćoj sceni specialty kava pa i ovdje možemo očekivati odličan caffe s otvorenom pržionicom kave. Kako su najavili na Instagram profilu, prostor će se zvati Lively Roastery & Bar, a caffe će se navečer transformirati u koktel bar.
Dante tapas&more
Restoran predvođen poznatim duom iz emisije “3, 2, 1 kuhaj!” Danilom i Antom uskoro otvara svoja vrata. Na društvenim su mrežama najavili kako ćemo moći uživati u gastronomskim čarolijama tapasa i drugih specijaliteta kroz fuziju tradicionalnih i inovativnih jela.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Kukuriku
Proizvodi mnogima omiljene artisan pekarnice Kukuriku, osim na adresi Savska 156, ubrzo će biti dostupni i u centru grada, u prostoru u Mesničkoj 3. Prirodna proizvodnja i korištenje prirodnog kvasca oduvijek je filozofija pekarnice koju predvodi Domagoj Kordić. Ono što kupci najviše vole su focaccie, croissant od pistacije te croissant od vanilije, bijele čokolade i maline, iako ni ostatak asortimana ne zaostaje. Uskoro će sve to imati i u centru grada što posebno veseli one kojima Savska nije bila ‘na ruku’.
Kiyomi
Chef Vid Nikolić, na domaćoj gastro sceni prepoznat kao najveći autoritet u svijetu azijske kuhinje, premijerno je tijekom zagrebačkog Adventa predstavio dio ponude kojom je najavio Kiyomi – novi restoran koji otvara s restoraterom Davorom Bienenfeldom, jedinstvenog ambijenta, posvećen okusima i gastronomiji sa stilom. Prema posljednjim informacijama trebao bi biti otvoren ovog proljeća u Gajevoj ulici.
Noel burger i wine barovi i pekarnica
Dobro je poznato kako Zagrepčani rado uživaju u slasnih hamburgerima, a interes za istraživanje ove niše došao je i od strane Noela, jedinog zagrebačkog restoran s Michelinovom zvjezdicom. Prema najavama, u planu je otvaranje dva burger bara, još jedne pekarnice i wine bara. Premda je prvotno otvaranje burger bara na Iblerovom trgu najavljeno za početak studenog prošle godine, na njega ćemo ipak trebati još malo pričekati, ali je zato nedavno otvorena njihova druga pekarnica u Masarykovoj koju smo prvi posjetili. Prvi burger bar trebao bi se otvoriti u Skalinskoj ulici, a drugi na Iblerovom trgu. Wine bar nalazit će se na Europskom trgu.
Le Central
Najava događanja u sklopu PLACe Marketa, velikog restorana na otvorenom koji se održava na Dolcu, otkrila nam je kako će Zagreb postati bogatiji za španjolski restoran. Riječ je o projektu chefa Pedra Pineira koji bi se trebao otvoriti u Teslinoj ulici. Na Dolcu se chef Pedro najprije predstavio publici jelom s hobotnicom pripremljenom ‘na galicijski’ i Pintxo moruno s krumpirom te korketima od gljiva. Na zadnjem održavanju PLACe Marketa posluživao je Patatas bravas – spicy krumpir i kozice bunuelos te Huevos con chistorra – jaja s chistorrama (španjolskim kobasicama) na engleskom muffinu. Tako nam je dao sneak peak u jela koja možemo očekivati u njegovom restoranu.
Foto: Sanja Jagatić, Martina Movrić, Instagram, promo