Nakon što smo neki dan jele savršena ljetna jela u Marketu u centru grada, bilo je vrijeme da isprobamo što je pripremio Marketov mlađi brat, Market2. Cijela se Journalova redakcija nakon posla uputila na pravi gradski predah u Tomašićevu ulicu. Druženje smo započele njihovim poznatim koktelima kojima nikad ne možemo odoljeti, a zatim smo naručila raznolika predjela, juhe, glavna jela i deserte kako bismo sve mogle probati.
Ljeto u restoranu Market2
Znatno veći prostor Marketa2 u odnosu na prvi Market u Gundulićevoj 13, nudi i neke veće mogućnosti. Primjerice, već i sam prostor koji prima velik broj ljudi te mogućnost čavrljanja i opuštenog ispijanja pića ispred samog lokala, diktiraju drugačiji ritam restorana – a time i pristup jelovniku. Ovdje se nude i predjela, a u ponudu su uvršteni i neki restoranski klasici kao što su to Beef tartare i Beefsteak.
Novi ljetni okusi
Na meniju su se našle dvije juhe, a trenutno su to goveđa juha s domaćom tjesteninom i mrkvicama, te juha od pečenih rajčica. Idealno za ljetne dane i osvježenje. Za predjelo smo odabrali i mesno i riblje jelo. Beef tartare s domaćim tostiranim kruhom je klasik koji se ističe svježinom i kvalitetom mesa s Dolca, koje nabavljaju u mesnici Zagorac. Drugo predjelo su bile Bruschette s kozicama, domaćom rajčicom i salatom. Na domaćem prepečenom kruhu servirane su grilane kozice sa zapečenim rajčicama, a uz to dolazi svježa salata s marelicama.
Glavna jela
Market2 na svakom meniju nudi nešto vegansko, pa je tako na meniju trenutno Market Vegan Samosa sa salatom i umakom. Njihova verzija samose radi se sa slanutkom, lećom i raznim povrćem kojim je napunjena lepinja, pa se sve zajedno još peče u pečnici. Ovo jelo je jedan od naših favorita s novog menija, a vjerujemo da će se kombinacija hrskave lepinje, sočnog povrća, laganog umaka i salatice svidjeti svima!
Domaći njoki s junećim raguom polako ali sigurno postaju jedan od Marketovih klasika, no svaki put se s njim igraju s raznim dodacima i varijacijama. Ovaj put na njoke s junećim raguom dodali su nešto neočekivano što odlično osvježava jelo.
Nakon mnogo upita da na meni ubace i mesni klasik, iz Marketa nam otkrivaju da su napokon u ponudu uvrstili i Beefsteak. Beefsteak s grilanim povrćem i krumpirićima je klasik; meso kupuju na Dolcu, pacaju ga u posebnoj marinadi, dok krumpiriće prvo kuhaju pa zatim 2 puta prže za onaj extra hrskavi moment. Grilano povrće mijenja se prema dnevnoj ponudi na Dolcu.
Deserti
Za desert smo isprobale dvije originalne kreacije, lemon curd s crumbleom od čokolade i ganachom od šumskog voća odiše svježinom i kreativnim kombinacijama okusa. Lemon curd je zapravo gusta krema od limuna sa ‘zemljom’ od čokolade i kremom od šumskog voća. Semifreddo od lješnjaka i karamele s bobičastim voćem je bio naš drugi izbor ljetnog deserta. U semifreddo od domaćih lješnjaka dodaje se malo Antique Pelinkovca, taman onoliko da se ne osjeti ako ne znate. Nismo uspjele odlučiti koji nam je desert bio bolji, pa ćemo tu odluku prepustiti vama samima!
Degustacijski meni
Riblji degustacijski menu:
Mesni degustacijski menu:
Market2 nalazi se na adresi Tomašićeva 6, a Market na adresi Gundulićeva 13.
Foto: Ivan Ojdanić za Wolt