Dok nam je već pomalo dosta hladnoće i zime, veselimo se što naši najdraži restorani i pekarnice u Zagrebu u svojim kuhinjama rade punom parom. Ovih su dana izbacili neka nova primamljiva jela i slastice. Od neodoljivih pekarskih proizvoda pa sve do kompleksnijih jela poput patke u lisnatom tijestu i tune pripremljene na različite načine, izdvojili smo sve što ovih dana u Zagrebu jedva čekamo probati.
Pain au choco&caffe, Boogie Lab
Boogie Lab je ponovno izbacio novitet o kojem priča cijeli grad. Pain au choco&caffe savršen je spoj jutarnje kave i čokoladnog užitka, omotan u hrskavo tijesto. Punjen je mliječnom čokoladom te kremom od kave i praline od lješnjaka, premazan karamelom i posut komadićima kakao nibsa. Dostupan je u obje Boogie Lab poslovnice.
Patka u lisnatom tijestu, Il Secondo
Šarmantni restoran s mediteranskim specijalitetima i naglaskom na talijansku kuhinju, Il Secondo, u ponudu je uvrstio jelo koje nas nije ostavilo ravnodušnima. Riječ je o raguu od patke zapečenom u lisnatom tijestu uz koji dolaze baby mrkva, shiitake i shimeji gljive te umak od Brie sira. Zvuči i izgleda toliko dobro da hitno moramo do Novog Zagreba!
File jadranske tune, Il Secondo
Il Secondo je u ponudu dodao još jedno jelo koje nam zvuči jako primamljivo. Ako niste ljubitelj mesa i odlučite preskočiti patku u lisnatom, predlažemo da probate file jadranske tune s flambiranom čičokom, kremom od cvjetače, krekerom od pirovog kruha i umakom od gljiva.
Carpaccio sabljarka, Boban
Restoran Boban u svoju je ponudu dodao jedno novo lagano jelo – Carpaccio od sabljarke. Carpaccio od jadranske sabljarke dolazi s potočarkom i konfitiranim cherry rajčicama, a nama zvuči kao savršeno jelo za siječanj i odmak od svih teških, masnih i zasitnih obroka.
Ragu od gljiva s domaćim njokima, Beštija
Bistro Beštija ove je zime u ponudu uvrstila fini ragu od gljiva s najmekšim domaćim njokima, crnim češnjakom i pecorinom. Iako je jelo u ponudi od kraja prošle godine, tako je fino da ga jednostavno moramo uvrstiti na popis!
Tuna confit, Restoran Vinodol
Restoran Vinodol u ponudi od nedavno ima tuna confit koji dolazi s bogatom majonezom od dagnji, kremastom cvjetačom i osvježavajućom zimskom salatom.
Foto: Instagram, Il Secondo, Boban