Omiljeni zagrebački restorani i pekarnice predstavili su nova jela koja jedva čekamo probati
Omiljeni zagrebački restorani i pekarnice predstavili su nova jela koja jedva čekamo probati

Omiljeni zagrebački restorani i pekarnice predstavili su nova jela koja jedva čekamo probati

Dok nam je već pomalo dosta hladnoće i zime, veselimo se što naši najdraži restorani i pekarnice u Zagrebu u svojim kuhinjama rade punom parom. Ovih su dana izbacili neka nova primamljiva jela i slastice. Od neodoljivih pekarskih proizvoda pa sve do kompleksnijih jela poput patke u lisnatom tijestu i tune pripremljene na različite načine, izdvojili smo sve što ovih dana u Zagrebu jedva čekamo probati.

Pain au choco&caffe, Boogie Lab

Boogie Lab je ponovno izbacio novitet o kojem priča cijeli grad. Pain au choco&caffe savršen je spoj jutarnje kave i čokoladnog užitka, omotan u hrskavo tijesto. Punjen je mliječnom čokoladom te kremom od kave i praline od lješnjaka, premazan karamelom i posut komadićima kakao nibsa. Dostupan je u obje Boogie Lab poslovnice.

Matcha sladoled, Crna Ovca

U popularnu Crnu Ovcu u Martićevoj ulici stigao je novi okus sladoleda – ni manje ni više, sladoled od matche! Slažemo se s njima kako se sladoled ne jede samo ljeti već tijekom cijele godine, tako da mi jedva čekamo probati!

Patka u lisnatom tijestu, Il Secondo

Šarmantni restoran s mediteranskim specijalitetima i naglaskom na talijansku kuhinju, Il Secondo, u ponudu je uvrstio jelo koje nas nije ostavilo ravnodušnima. Riječ je o raguu od patke zapečenom u lisnatom tijestu uz koji dolaze baby mrkva, shiitake i shimeji gljive te umak od Brie sira. Zvuči i izgleda toliko dobro da hitno moramo do Novog Zagreba!

Il Secondo - Patka

File jadranske tune, Il Secondo

Il Secondo je u ponudu dodao još jedno jelo koje nam zvuči jako primamljivo. Ako niste ljubitelj mesa i odlučite preskočiti patku u lisnatom, predlažemo da probate file jadranske tune s flambiranom čičokom, kremom od cvjetače, krekerom od pirovog kruha i umakom od gljiva.

Il Secondo - Tuna

Carpaccio sabljarka, Boban

Restoran Boban u svoju je ponudu dodao jedno novo lagano jelo – Carpaccio od sabljarke. Carpaccio od jadranske sabljarke dolazi s potočarkom i konfitiranim cherry rajčicama, a nama zvuči kao savršeno jelo za siječanj i odmak od svih teških, masnih i zasitnih obroka.

Boban - Carpaccio sabljarka

Ragu od gljiva s domaćim njokima, Beštija

Bistro Beštija ove je zime u ponudu uvrstila fini ragu od gljiva s najmekšim domaćim njokima, crnim češnjakom i pecorinom. Iako je jelo u ponudi od kraja prošle godine, tako je fino da ga jednostavno moramo uvrstiti na popis!

Tuna confit, Restoran Vinodol

Restoran Vinodol u ponudi od nedavno ima tuna confit koji dolazi s bogatom majonezom od dagnji, kremastom cvjetačom i osvježavajućom zimskom salatom.

Foto: Instagram, Il Secondo, Boban

Učitati još
Zatvori