I prije nego li je otvoren, Noel Bread&Deli je izazvao veliko zanimanje i interes javnosti. Stoga, ne čudi da je već prvi dan od otvorenja u Dukljaninovoj ulici bila nevjerojatna, pozitivna ludnica; ljudi su strpljivo čekali u redovima, a police su se samo praznile i još brže punile novim proizvodima. Uspjeli smo popričati s cijelim Noelovim timom o Noel Bread&Deliju, proizvodima koji su u ponudi i onima koji će tek biti. Isprobale smo nekoliko fenomenalnih sourdough kruhova, slastica i napitaka iz Noelove proizvodnje.
Noel Bread&Deli
- Kako je došlo do ideje o otvaranju Noelove pekarne?
Noel Bread&Deli nije klasična pekarnica, više je riječ o trgovini delicijama koje se svakodnevno pripremaju u kuhinji našeg restorana te koje su nam svima potrebne za svakodnevni život. Željeli smo to ponuditi svima, kako bi osjetili okuse i mirise Noela i u svom domu te uživali u vrhunskim proizvodima koje osobno pripremaju chef Bruno Vokal i Nikša Mandić sa svojim timovima, te naš Bar Manager Karlo Ferenčak. Ponuda je ciljano osmišljena, pripremljena od vrhunskih namirnica i ručno rađena, bez aditiva, konzervansa…
- Koji je koncept Noel Bread&Delija?
Noel tim, pod vodstvom chefa Brune Vokala i uz pomoć Nikše Mandića priprema odabrane, dnevno svježe proizvode – razne vrste kruha od kiselog tijesta s kvascem koji uzgajamo već deset godina, peciva,
slastice i delikatesne sendviče. Noelov Bar Manager, Karlo Ferenčak je zadužen za osvježavajuće, cold brew infuzije vrhunske kave i čaja, te pravu poslasticu iz vlastite proizvodnje, Kombuchu.
Ponuda
- Što će sve biti u ponudi Noel Bread&Deli-ja?
Trenutno u ponudi Bread&Delija imamo razne vrste kruha – pšenični, pšenični sa sjemenkama, kukuruzni, raženi, te razne oblike kruha, poput foccacie, ciabatte, baguetta. Nudimo i odabrane slastice, poput babke s čokoladom ili tostiranim bademima i cimetom, muffine sa čokoladom, cookie s čokoladom i tahinijem. U stalnoj ponudi Bread&Delija bit će i pinca. Dnevno svježe pripremamo sendviče s vrhunskim delikatesama, te pizzu margueritu. A prava poslastica je baskijska torta od sira s potpisom chefa Vokala.
Karlo Ferenčak se pobrinuo da i osvježavajući napici budu izvrsne kvalitete tako da je uz Kombuchu po kojoj je daleko poznat te koju sam radi za restoran, pripremimo i cold brew kavu od 100% peruanske La Loma arabice te nekoliko vrsta cold brew čajeva – Matcha in Kukicha, oolong aromatiziran bergamotom, te oolong s aromom breskve. Čajevi su iz organskog uzgoja.
- Pridružujete se trendu craft pekarnica po Zagrebu – počinjemo li opet slaviti kulturu dobrog kruha?
Apsolutno slavimo kult dobrog kruha, ali bismo se ipak voljeli odmaknuti od usporedbe s pekarnicom. Noel trgovina nudi dnevno svježi kruh, ali i slastice te osvježavajuće napitke, a ponudu ćemo svakako proširivati proizvodima za koje ćemo koristiti sezonske namirnice. Naš moto je dnevno svježe, izuzetno kvalitetno, ručno rađeno. Smatramo da je to, a uzevši u obzir chefa Brunu Vokala i njegov tim koji je i ove godine opravdao Michelinovu zvjezdicu – da je Bread&Deli ekstenzija vrhunske kuhinje kroz dnevnu ponudu proizvoda potrebnih za svakodnevni život.
- Planirate li neke posebne edicije proizvoda (nešto sezonski ili nešto što je možda i izvan domene samog kruha)?
Naravno, ponuda će se osvježavati iz tjedna u tjedan, a svakako će biti nadahnuta sezonskim namirnicama – jedva čekamo sezonu jagoda, rabarbare, malina… Tim je izuzetno kreativan, vjerujemo da će ponuda biti maštovita. Pratite našu ponudu na Instagramu profilu.
Cijene proizvoda
- Kako će se kretati cijene proizvoda?
Za primjer, cijena mliječnog peciva je 6 kuna, kilogama pšeničnog kruha od kiselog tijesta je 18 kuna, bogati raženi kruh je 36 kuna, muffin je 14 dok je choco chip keks 12 kuna, sendviči su između 26 i 30 kuna. Cold brew kava od 200 ml je 22 kune dok su čajevi 15 kuna.
- Kakvo će biti radno vrijeme Noel Bread&Delija?
Noel Bread&Deli radi tijekom tjedna od 7 do 18 sati, a subotom od 8 do 15 sati. Nedjeljom smo, kao i restoran, zatvoreni.
Foto: Krešo Jović