Sastojci:
Podloga
- 200g mljevenog keksa
- 100g mljevenih badema
- 1 žličica mljevenog kardamoma
- 150g otopljenog maslaca
- 2 vanili šećera
- 5 žlica mlijeka
Krema
- 900g krem sira
- 200g kiselog vrhnja
- 400ml vrhnja za šlag
- 300g bijele čokolade
- 1 žličica paste od vanilije
Ganache
- 200g bijele čokolade
- 100ml vrhnja za šlag
Priprema:
Za podlogu sve sastojke pomiješajte i utisnite u kalup za torte promjera 26cm. Ostavite sa strane dok miksate kremu.
Za kremu također smiksajte sve sastojke i prebacite u kalup na podlogu. Ja obruč kalupa obložim papirom za pečenje ili acetatnom folijom da mi kasnije bude lakše maknuti obruč. Tortu dobro ohladite, najbolje preko noći.
Ganache pripremite kad je torta već hladna. Zagrijete vrhnje do vrenja pa prelijte preko čokolade. Miješajte da se čokolada otopi i sve sjedini pa prelijte preko hladne toete. Ostavite da se nastavi hladiti.
P.S. U tortu ubacite svježe voće po izboru, namaze, orašaste, mljevene kekse… Što god vam srce želi i dobit ćete odličnu tortu po vlastitom ukusu!
Recept nam donosi Irena Gavran s bloga Pregacha. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu ili Instagram profilu.
Foto: Irena Gavran