Uprava Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa najavila je imenovanje Gabrijele Filce za cheficu kuhinje restorana s Michelinovom zvjezdicom Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč. Gabriela će voditi svakodnevno poslovanje nagrađivane kuhinje od 1. veljače 2024. godine.
“Oduševljen sam što mogu reći da će Gabi preuzeti dužnost voditeljice naše kuhinjske brigade. Njezina strast i kulinarsko umijeće, u kombinaciji s predanošću i marljivim radom, čini je savršenim izborom za voditeljicu Neba u sljedeće poglavlje“, rekao je chef Deni Srdoč.
Lokalno na tanjuru
Nakon Ugostiteljske škole Opatija, Gabriela Filca studirala je turizam, a potom se pridružila timu chefa Denija u lokalnom restoranu Draga di Lovrana. Tijekom proteklih pet godina bila je dio kuharskog tima chefa Denija, pokazujući izvanredne vještine, kreativnost i nepokolebljivu predanost. Od ranog djetinjstva, razvila je duboku povezanost s hranom kroz majčinu kuhinju i vrt. Toplina, ljubav i briga koji su uloženi u pripremu obiteljskih obroka koristeći domaće proizvode i recepte prošle kroz generacije, usadili su u Gabrielu strast za kulinarskim umijećem, usmjerenu u poštovanje prema prirodi i želju da se odražava osjećaj lokalnog na tanjuru.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Inspiracija ambicioznim cheficama
Gabriela je sudjelovala na festivalu Okusi Mediterana 2022., gdje je prepoznata kao “kuhar sutrašnjice”. Također je predvodila isključivo žensku postavu kuhara u finalu Hiltonovog godišnjeg Flavor & Flair natjecanja 2023. godine te osvojila drugo mjesto među 64 sudionika iz cijelog svijeta.
„Poznato je da su u profesionalnim kuhinjama dominantni muškarci pa mi je još veće zadovoljstvo vidjeti rast tako izvanredne kuharicu koja će služiti kao inspiracija ambicioznim ženama u kulinarstvu u Hrvatskoj i šire”, rekao je Deni.
“Bilo je tako korisno iskustvo gledati Gabi kako se razvija kao osoba i chef. Njezin talent, uparen s neumoljivom težnjom za savršenstvom, doista ju je izdvojio.”
Dok Gabriela Filca preuzima ulogu šefa kuhinje, Nebo očekuje još jedno uzbudljivo poglavlje kulinarske inovacije i vrhunska gastronomska iskustva. Tim je posvećen održavanju standarda izvrsnosti kojima je chef Deni i dalje predan kroz mentorstvo Gabi, pružajući dovoljno prostora za procvat njezine kreativnosti i vodstva. Gosti se i dalje mogu veseliti iznimnim gastronomskim iskustvima.
Foto: Sanja Jagatić i Instagram (@nebo.restaurant.lounge)