

Ako postoji profil ili stranica na kojoj bismo mogli provesti puste sate, tada bi se u samom vrhu našao Instagram profil i web stranica Mimi Thorisson, zaljubljenice u finu hranu i autorice sjajnih francuskih kuharica.
Mimi s obitelji, suprugom i osmero djece, živi u Francuskoj, u prekrasnom dvorcu iz 19. stoljeća koji je smješten u srcu malog i šarmantnog sela u regiji Médoc. Riječ je o pravom malom raju s dvorcima, vinogradima, plažama s bijelim pijeskom i šumama, a u njenom domu ona i suprug Oddur, koji je fotograf, stvaraju i bilježe sve svoje prekrasne priče i recepte.
Mimi Thorisson stoji iza dvije kuharice te iza bloga Manger na kojem dokumentira svoje kulinarske avanture. Na blogu piše o hrani, kuhanju, Francuskoj, kao i o prekrasnoj obitelji čiju važnost neprestrano naglašava. Mimi je sa svojim suprugom putovala po Italiji i održavala radionice, kada je na snagu stupila karantena, pa obitelj privremeno živi u Torinu, no to ju nije spriječilo da s publikom podijeli neke zbilja odlične recepte. Tako se za modni brend Sézane odlučila prisjetiti jednog jako finog i jako jednostavnog tarta od limuna, kojeg je na svojoj stranici originalno objavila još 2013. godine.

Tart od limuna
Sastojci:
Sok 1 i pol limuna
1 domaće jaje
150 grama (ili 3/4 šalice) kristal šećera
50 grama (ili 3 i pol žlice) otopljenog maslaca
1 rola kupovnog prhkog tijesta

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Obložite posudu u kojoj ćete peći tart gotovim tijestom. Ispikajte ga vilicom. Umutite zajedno jaje i šećer dok ne dobijete pjenastu teksturu. U tu smjestu ulijte otopljeni maslac i limunov sok te ponovno umutite pjenjačom dok sve ne bude dobro izblendano. Finalnu smjesu ulijte u posudu za pečenje, na tijesto koje ste prethodno izbockali vilicom. Stavite tart u pećnicu i pecite 20-25 minuta ili dok ne dobije onu lijepu zlatnu boju na vrhu. Ostavite da se ohladi prije posluživanja.

Foto: Instagram