Najfinije kave s okusom jeseni

Najfinije kave s okusom jeseni

Nekonvencionalni kavoljupci, ljubitelji punih, aromatičnih okusa kave, napokon će doći na svoje. Konkretni, slatkasti i intenzivni okusi jeseni odlično se miješaju s oporošću prave kave. Zajedno kreiraju okuse koji miluju okusne pupoljke i tako pozitivno utječu na raspoloženje. Iako u okusima poput bundeve, jabuke i karamele možete strasno uživati tijekom cijele godine, postoji nešto u promjenama boje lišća i svježem, hladnijem zraku koji nas nadahnjuje da pijuckamo pića koja svaki gutljaj pretvaraju u ugodu svake jeseni. Tako dobro pogađaju ukus ovog romantičnog godišnjeg doba. Kada se taj bakrenasti zagrljaj jeseni izmiješa s kavom, gotovo da nema boljeg osjećaja. Pred nama je razdoblje ispunjeno šetnjama kroz suho lišće parkova, pripremama za noć vještica i džemperima pa se nešto malo začinjenija, kremasta i mirisna pića nameću kao logičan izbor. Vrijeme koje dolazi iskoristite za uživanje u jesenskim favoritima.

Kremasta kava s okusom bundeve

  • 2 žlice naribane bundeve
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 šalice mlijeka
  • 4 žlice skuhane kave
  • 3 žlice šlaga
  •  cimet
  • anis
  • đumbir
  • klinčić
  • malo crvenog papra
  • pola naribanog štapića vanilije

Prokuhajte vodu pa preko lončića u kojoj ste ju kuhali, stavite zdjelicu s naribanom bundevom i mirisnim začinima. Sve zajedno miješajte na pari dok se ne pretvori u ujednačenu masu. Dodajte šećer, pustite da se istopi pa sipajte mlijeko i miješajte dvije minute. Prebacite sve u blender i dobro izmiksajte. Rasporedite kavu u šalice, ulijte mješavinu bundeve i mlijeka. Na kraju stavite dosta šlaga te pospite začinima iz popisa sastojaka.

Veganski karamel frappe

  • 2 šalice tamne kuhane i ohlađene kave
  • 4 kocke leda
  • šalica bademovog ili sojinog mlijeka
  • karamel preljev
  • 2 karamele
  • 3 žlice šećera

u blender ubacite kockice leda, kavu, mlijeko, karamel preljev, karamele i šećer. Kada se mješavina pretvori u glatku ujednačenu smjesu sipajte vaš pripravak u šalice. Možete sve ukrasiti veganskim šlagom i dekorirati s još malo preljeva od karamele.

Kremasta vruća čokolada s kavom

  • 500 ml mlijeka
  • žlica bademovog brašna
  • 10 g kakao praha
  • 100 g mliječne čokolade
  • 2 žlice instant kave
  • muškatni oraščić
  • cimet

U malo hladnog mlijeka razmutite bademovo brašno (i gustin je sasvim ok) i kakao. Ostatak mlijeka prokuhajte. Kad prokuha promiješajte s mješavinom iz ostatka mlijeka. Sve zajedno kuhajte na umjerenoj temperaturi oko 3 minute. Nakon toga umiješajte čokoladu koju ste prethodno izlomili na kockice i kavu. Kad sve zajedno pretvorite u homogenu smjesu, dodajte začine. Ulijte u čaše, ukrasite šlagom, uz dodatak cimeta, kakaoa i ribane čokolade.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori