Jednom kada probate ovaj recept za domaće kuhano vino, neće vam trebati nijedan drugi
Jednom kada probate ovaj recept za domaće kuhano vino, neće vam trebati nijedan drugi

Jednom kada probate ovaj recept za domaće kuhano vino, neće vam trebati nijedan drugi

Vani je sada već pošteno zazimilo i nema boljeg vremena za kuhano vino. A ima li što bolje od vrućeg vina u kojem se isprepliću arome cimeta, naranče, jabuke, klinčića, vanilije i šećera?

kuhano vino

Osim za Martinje, u kuhanom vino uživamo i u nekoliko narednih mjeseci. Čim se otvore prve adventske kućice u gradu većina pohrli prema onima s kuhanim vinom u potrazi za najboljim u gradu. Ipak, ako preferirate druženje na toplom i kod kuće uz dobro društvo, donosimo recept za savršeno domaće kuhano vino koje ćete s lakoćom pripremiti sami.

kuhano vino

Recept za domaće kuhano vino

Za klasičnu varijantu kuhanog vina potrebno vam je tek nekoliko sastojaka; boca crnog ili bijelog vina i najfiniji zimski začini bit će dovoljni da se fino ugrijete.

Sastojci:

  • 1 boca polusuhog crnog ili suhog bijelog vina
  • 2 dcl vode
  • 60 g šećera
  • 2 štapića cimeta
  • malo naribanog muškatnog oraščića
  • malo klinčića
  • zvjezdni anis
  • malo kardamoma
  • pola mahune vanilije
  • 2 narezane naranče

Postupak:

  • Zakuhajte sve sastojke u jednoj posudi i kuhajte na smanjenoj vatri dok se šećer ne otopi.
  • Dodajte još zaslađivača po potrebi. Kuhajte 10-ak minuta, pustite da se prohladi.
  • Procijedite ukoliko su začini ostali na dnu, a prije posluživanja ponovno zagrijte i ukrasite kriškom svježe naranče i klinčićima. Poslužite vruće!
kuhano vino

Foto: Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori