Zagreb Burger Festival otvorio je svoja vrata prekjučer, 13. rujna, na zagrebačkom Strossmayerovom trgu što znači da je ovaj vikend savršeni trenutak da se prošećete do centra i isprobate što se nudi na već dobro poznatim kućicama hrvatskih restorana. Svi gurmani, ljubitelji dobrih zalogaja i pića, ove će godine uživati u čak 70-ak vrsta burgera!
Kako su u gourmet poslasticu spojili vrlo ukusno meso s finim umacima, posebnim dodacima i hrskavim pecivima ove godine otkriva čak 18 burger majstora iz Zagreba, Pule i Splita, a ponuda je kreativnija no ikad. Festival je otvoren do 23. rujna, a po prvi put donosi posebno craft pivo Märzen by The Garden Brewery kao i specijalne koktele Marina Nekića, spravljene posebno za ovaj festival.
Velika je novost i aplikacija za naručivanje burgera koja će uvelike smanjiti redove i čekanje – FestApp koju ćete od danas moći skinuti te s lakoćom naručiti neki od burgera u nastavku. Konkurencija je zaista velika, opcija možda i previše, no najzanimljivije je ako probate nešto što dosad nikad niste.
Šest zanimljivih burgera
Mason Burgers & Stuff butter burger kojeg čine brioche bun i sitno mljevena junetina s 40% masnoće te nariban crni tartuf razveselit će gurmane. Druga je opcija isprobati burger čije je meso odležalo u teranu te vam u cijelosti prenosi aromu Istre s crumbleom od pršuta, kompotom od luka u teranu i rikulom.
Good Food priprema golemi burger za četiri osobe – usudite se pojesti ga sami. The Big Boss sadrži juneću pljeskavicu od 500 g, cheddar sir, pancetu, rajčicu, kisele krastavce, BBQ umak.
Ako ste u potrazi za posebnim okusima, kušajte janjeći burger iz The Garden Bar & Kitchena koji je punjen feta sirom, humusom od slanutka, coleslaw salatom od ribane mrkve s grčkim jogurtom i mentom, spicy harissa umakom u posebnoj grillanoj lepinji s uljem od češnjaka.
Jameson burger iz Cellar Grilla koji ove godine prvi puta sudjeluje u festivalu sadrži junetinu, četiri vrste topljenog sira, Jameson umak, prženi luk u kajenskom papru i salatu, a sve zapakirano u zeleno pecivo.
RougeMarin donosi burgere s lardom crne slavonske svinje u double i triple varijanti za one baš jaaaako gladne, kao i specijalni pop up burger svaki dan.
The Burger Bar će vas razveseliti s New Jersey Classicom koji sadrži light brioche pecivo tostirano s maslacem, 2x 100% juneći odrezak, 2x cheddar sir, prženi luk, karamelizirani luk, kisele krastavce i ketchup.
Sve drugo što vas zanima nađite na službenoj stranici te Facebook i Instagram profilima.
Foto: Zagreb Burger Festival