Muffini od maka i limuna za slatki početak dana

Muffini od maka i limuna za
slatki početak dana

Nakon neradnog dana povratak na posao predstavlja pravi izazov. Osim ako niste uspjeli spojiti dva dana s vikendom i uživati u mini odmoru. Osvježenje koje je donijela kiša inspirirala nas je da potražimo fine, a zdrave verzije deserata u kojima inače uživamo u zimskim mjesecima, no ovog puta sa sezonskim namirnicama.

Mak je jedna od onih koja nas najčešće asocira na slasnu makovnjaču u kojoj guštamo za vrijeme zimskih blagdana. Limun je s druge strane voće čija sezona tek počinje. Osim što ima brojne dobrobiti za zdravlje, stalno čitamo o tome koliko je dobro konzumirati ga kroz pitke i jestive oblike. Muffini od maka su aromatičan i sladak zalogaj koji dodatno oplemenjuje svestrana riznica vitamina – limun.

Muffini od maka s koricom limuna

Započeti dan jogurtom i voćem dobra je ideja, ali i raznim kašama poput one zobene i prosene. No, ako ste se zaželjeli nečeg malo konkretnijeg, a opet ‘bezgrešnog’ naišli smo na odličan recept koji ćete voljeti pripremati tijekom nadolazećih mjeseci. Muffini od maka zahvaljujući limunu imaju osvježavajući okus, a prhka tekstura čini ih savršenim desertom od kojeg nećete osjećati nikakvu težinu. Začinite priču omiljenim čajem ili kofeinskim napitkom i spremni ste za novi dan.

Recept

Sastojci:
  • 2.5 šalice brašna
  • 4 žlice meda
  • 3 žlice mljevenog maka
  • 1 žlica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 naribana korica limuna
  • 2 žlice kokosovog ulja (u krutom stanju)
  • 2 čašice grčkog jogurta
  • 2 jaja
  • 1 žlica limunovog soka
Sastojci za glazuru (optimalno):
  • 1 šalica šećera u prahu
  • 3 žlice limunovog soka

Upute:

Uključite pećnicu na 200 stupnjeva, a kalup za muffine nauljite s malo kokosovog ulja. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, mak, sol, prašak za pecivo i koricu limuna. Na laganoj vatri otopite kokosovu mast i malo ju rashladite prije nego ju umiješate u suhe sastojke. Dodajte grčki jogurt, jaja i 1 žlicu limunovog soka. Sjedinite sastojke u jednoličnu masu pa sipajte u kalup za muffine do pola. Pecite ih 20-25 minuta. U međuvremenu pripremite nadjev za ukrašavanje, u zdjeli pomiješajte limun i šećer dok ne dobijete gustu bijelu smjesu. Kada muffini budu gotovi prelijte ih glazurom i dodatno posipajte mrvicama maka za dekoraciju.

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori