

Kao što smo već puno puta spomenuli, ludi smo za slasticama s jagodama. Tako smo, čim su se pojavile na tržnicama započeli s pripremom sezonskih slastica s jagodama. Nakon recepta za laganu i brzu štrudlu s jagodama koja je bila veliki hit, idući su na redu sočni, mekani muffini. Jagode i bijela čokolada savršen su spoj voćne svježine i kremaste slatkoće.
Ovi muffini kombiniraju sočne svježe jagode i bogatu bijelu čokoladu, što im daje nevjerojatan okus i teksturu. U nastavku potražite recept!
Muffini od jagoda i bijele čokolade
Proljeće je vrijeme kada jagode počinju biti svježe, sočne i punog okusa. Svježe jagode donose prirodnu slatkoću i sočnost koja je savršena za lagane proljetne poslastice. Muffini s jagodama i bijelom čokoladom su jednostavni za pripremu, praktični za prenošenje i savršeni za dijeljenje s prijateljima i obitelji. Savršeni su za doručak, užinu ili za desert.


Sastojci:
- 115 g maslaca, otopljenog
- 200 g granuliranog šećera
- 2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- Prstohvat soli
- 1 žlica paste od mahune vanilije ili ekstrakta vanilije
- 315 g brašna
- 2 jaja sobne temperature
- 120 g komadića bijele čokolade + još za posipanje po vrhu
- 250 ml punomasnog mlijeka + 1 žlica octa, sobne temperature
- 65 g grčkog jogurta ili kiselog vrhnja, sobne temp
- 2 žlice ulja
- 1 šalica svježih jagoda, narezanih na male komadiće
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 220°C. Pripremite kalup za pečenje tako da ga obložite ili namastite.
- U čaši pomiješajte mlijeko i ocat. Ostavite da odstoji 10 minuta ili dok se ne zgruša.
- U zdjeli za miješanje pjenasto izmiješajte otopljeni maslac i šećer dok se dobro ne sjedine.
- Dodajte jaja i miksajte 2-3 minute ili dok ne poprime blijedu boju.
- Dodajte mliječnu smjesu, ekstrakt vanilije, grčki jogurt i ulje. Miješajte dok se dobro ne sjedini.
- U posebnoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i komadiće bijele čokolade.
- Ulijte mokru smjesu u suhe sastojke i miješajte dok se ne sjedine. Dodajte jagode i promiješajte. Ostavite tijesto 45 minuta na sobnoj temperaturi. Nemojte ponovno miješati tijesto.
- Tijesto ravnomjerno rasporedite u obložene kalupe za muffine. Po želji ukrasite svježim jagodama i čokoladom.
- Pecite 5 minuta, zatim smanjite temperaturu pećnice na 190°C bez otvaranja vrata pećnice. Nastavite peći još 13-15 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
- Ostavite muffine da se ohlade u kalupu 5 minuta prije nego ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.

Photo: Dupe Photos, Instagram