Ovo su idealni muffini za ovo doba godine, kada sve poprimi boje jeseni, a ovi muffini pobošalju doživljaj sa najfinijim mirisima jeseni.
Muffini od bundeve
Sastojci:
- 260g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- Prstohvat soli
- 1 žlica začina za medenjake i cimeta
- 425g pirea od bundeve*
- 200g šećera
- 125g grčkog jogurta
- 80ml ulja
- 2 jaja (L)
- 2 žličice ekstrakta od vanilije
- 200g čokolade – 150g nasjeckati sitno pa ubaciti u smjesu, a 50g rasporediti po muffinima
Postupak:
- Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i začine u jednoj posudi.
- U drugoj posudi pomiješajte mokre sastojke.
- Dodajte mokre sastojke suhima, sjedinite smjesu, dodajte i sjeckanu čokoladu.
- Pećnicu zagrijete na 175 stupnjeva. Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama.
- Svaku košaricu napunite do 2/3.
- Pospite sa još malo čokolade i pecite nekih 25 min. Ohladite dobro prije posluživanja.
*Pire sam napravila tako što prepolovim bundeve, polegnem ih na tepsiju obloženenu papirom za pečenje tako da odrezana strana bude na papiru, pečem na 180 stupnjeva nekih sat vremena, ako ne i duže. Bitno je da se kasnije mogu vaditi žlicom lagano iz kore. I meso bundeve izblendam i štapnim mikserom pretvorim u pire.
Recept nam donosi Irena Gavran s bloga Pregacha. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu ili Instagram profilu.
Foto: Irena Gavran