Monografija ‘Okusi Istre’ predstavlja našu kulinarski najbogatiju regiju kroz 4 godišnja doba i na 4 vrste tla
Monografija ‘Okusi Istre’ predstavlja našu kulinarski najbogatiju regiju kroz 4 godišnja doba i na 4 vrste tla

Monografija ‘Okusi Istre’ predstavlja našu kulinarski najbogatiju regiju kroz 4 godišnja doba i na 4 vrste tla

Maistra Hospitality Group, vodeća hrvatska turistička kompanija u luksuznom segmentu ponude, predstavila je vrhunsku monografiju „OKUSI ISTRE / FLAVOURS OF ISTRIA“ koja objedinjuje gastronomske čari Istre u svijetu besprijekornih okusa. Monografija je nastala kako bi svojim gostima predstavila različit doživljaj Istre kroz četiri godišnja doba i četiri vrste tla utkanim u gourmet ponudu Maistra Collection hotela, poglavito Cap Aureo signature restorana Grand Park Hotela Rovinj.

Monografija Okusi Istre - Flavours of Istria (2)

Kulinarski najbogatija regija

Jedna od vodećih hrvatskih turističkih kompanija u Hrvatskoj, Maistra Hospitality Group, koja posluje u sastavu Adris grupe, prepoznata je po svojoj vrhunskoj ponudi hotela, resorta i kampova smještenih u najatraktivnijim hrvatskim destinacijama. Maistra Collection hoteli u Rovinju nude savršeni spoj luksuza i opuštenosti ali i vrhunskog gourmet doživljaja. Istra je poznata po svojoj tradicionalnoj kuhinji ispunjenoj bogatim okusima koji odražavaju povijesne i klimatske značajke, jedinstveno je gastronomsko odredište u kojem središte pozornosti uživaju mnogi lokalni proizvođači – uljari, tartufari i vinari. Upravo je Istri u čast, ali i svim lokalnim proizvođačima koji su od nje napravili kulinarski najbogatiju regiju, predstavljena jedinstvena monografije „OKUSI ISTRE / FLAVOURS OF ISTRIA“.

Monografija Okusi Istre - Flavours of Istria (7)

Autorski tim koji stoji iza knjige je niz vrsnih profesionalaca, chef Jeffrey J. Vella, autor tekstova Hrvoje Petrić, fotograf Mario Kučera kao i Beton design agencija. Monografija, zamišljena kao luksuzan coffee table book, obuhvaća niz fotografija Istre kao i malih lokalnih proizvođača, dok je na kraju knjige odabir recepata jela restorana Cap Aureo, koje potpisuje upravo chef Vella. Sva jela pripremljena su uz korištenje lokalnih i sezonskih namirnica iz četiri regije: plave, crvene, bijele i sive.

Monografija Okusi Istre - Flavours of Istria (7)

Esencija istarske gastronomije

„Ponosan sam što sam imao priliku sudjelovati u stvaranju monografije koja sveobuhvatno sažima esenciju istarske gastronomske ponude i doživljaja. Istinska ljubav prema Istri i svemu što ona nudi pretočena je u svaki recept i notu okusa, stoga ne sumnjam da će se u ovoj monografiji pronaći po nešto za svakog“, izjavio je Jeffrey J. Vella te nadodao kako se nada da će knjiga inspirirati svakog ljubitelja gastronomije da se upusti u jedinstvenu avanturu koju Istra nudi.

„Istra je neiscrpan izvor inspiracije. Njene jedinstvene visoko kvalitetne namirnice i brojni mali proizvođači uspjeli su uz pomoć Jeffreya J. Velle promovirati ju kao renomiranu gourmet destinaciju. Stoga mi je pisanje ove gastro monografije i sudjelovanje na ovakvom projektu bilo izuzetno zadovoljstvo. Svaka stranica ove monografije izjava je ljubavi prema hrani, tradiciji i prekrasnim pejzažima Istre, a chef Jeffrey J. Vella izvanredno je to prikazao kroz svoja jela. Monografija je neizostavno ‘štivo’ za sve ljubitelje gastronomije i  ljepote Istre”, izjavio je autor teksta Hrvoje Petrić.

Tedi Chiavalon, Mario Kučera, Jeffrey J. Vella, Hrvoje Petrić, Nevena Rendeli Vejzović
Tedi Chiavalon, Mario Kučera, Jeffrey J. Vella, Hrvoje Petrić, Nevena Rendeli Vejzović
Jeffrey J. Vella
Jeffrey J. Vella

Osmišljena kao svojevrsna gastronomska posveta Istri, monografija „OKUSI ISTRE / FLAVOURS OF ISTRIA“, namijenjena je gostima kao uspomena na jedinstveno iskustvo boravka u Maistri i Istri te kao nezaobilazan podsjetnik, ali i motiv ponovnog dolaska. Knjiga se možete kupiti u Grand Park Hotelu Rovinj, ali i online putem Amazona.

Fotografije: PR, PIXSELL

Učitati još
Zatvori