Mimoze su savršene za proslavu blagdanske sezone! Ovaj jednostavni koktel sjajan je izbor za razne prigode, od opuštenih bruncheva do proslava. Mimoza vuče svoje svoje korijene iz Francuske, gdje je postao popularan koktel u poznatim pariškim kafićima tijekom 1920-ih.
Nazvan po cvijetu mimoze, ovaj koktel brzo je osvojio svijet svojom jednostavnošću i spojem šampanjca i svježe iscijeđenog narančinog soka. Kako biste prezentaciju ovog koktela podigli na višu razinu, svakako isprobajte ovaj trik s društvenih mreža. Kockice leda od soka od naranče s dodatkom ružica od narančine kore.
Mimoze u kockicama leda
- naranče narežite na kolutiće i odrežite mali komadić i dno da ih napravite na kriške.
- Bacite 3 kriške u kalup za kockice leda pozicionirajući ih poput ruže.
- Napunite pleh sokom od naranče. Provjerite mogu li kockice leda stati u vaše čaše za šampanjac! Ovaj je prije bio nespreman
- Preko leda prelijte omiljeni šampanjac ili pjenušac.
- Ukrasite grančicom ružmarina
Pripremu možete pogledati i u videu:
Foto: Instagram (@champagneang) i Unsplash