![Popularni zagrebački bistro pripremio je nove delicije koje će oduševiti svako nepce](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/06/Mimes-Gourmet-Bar-cover.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/06/Mimes-Gourmet-Bar-10.jpg)
Ako se pitate gdje pojesti uvijek svjež, ukusan i interesantan obrok, odgovor je Mime’s Gourmet Bar. Mjesto koje se izdvaja upravo autohtonim okusima i vizijom o domaćoj kuhinji s notom suvremenog. Gastro priča koja ima svoj početak i kraj te koja i svojim iznimno oku ugodnim uređenjem, čini zaokruženu cjelinu vrijednu pažnje.
Makar je svoja vrata otvorio relativno nedavno, broj obožavatelja ove kuhinje raste iz dana u dan. Ugodna atmosfera i ambijent koji osvajaju na prvu, aduti su kojima je teško odoljeti. Jedna od najslađih i najljepših terasa u Zagrebu savršeno je mjesto za druženje uz čašicu i jelo s dnevnog menija ili nekog od jela iz stalne ponude.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/06/Mimes-Gourmet-Bar-12.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/06/Mimes-Gourmet-Bar-14.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/06/Mimes-Gourmet-Bar-13.jpg)
Upravo je ponuda novih osam jela i više nego dobar razlog da navratite u Mime’s i naravno, poželite se vratiti opet i opet. Držimo do toga da svaka namirnica mora biti svježa, a trudimo se gostu ponuditi okuse koji su domaći ali s pomakom i ponekad neobičnim aromama. Recimo, sami radimo svoju saslu, pesto, njoke i upravo na taj način pokazujemo gostu da ga cijenimo, dodaje Tomislav Ćurdo, inače glavni chef kuhinje u Mime’s-u, koji uz pomoć svog sous chefa Jure Kljaića stvara tanjure čije su komponente zaokružena cjelina s uvijek bogatim okusom.
Okusi kojima ćete se vraćati
Rajska salata, kao i što sam naziv kaže, odvest će vas negdje u drugu dimenziju. Domaći pesto, mozzarella di buffallo, baby špinat, sve su to sastojci koji savršeno odgovaraju ovim ljetnim mjesecima. Rolice od kelja sa Julienne povrćem i Parmileta sirom tope se u ustima, a jedan od favorita je zasigurno i Milanski rižoto sa šafranom, kremozan upravo radi Mascarponea. Domaća panceta, domaća salsa, gljive i peperoncino sastojci su jela pod nazivom Istarski pljukanci, a ako ste ljubitelj domaćih njoka, onda ćete uživati u Mime’s-ovim domaćim i ručno rađenim.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/06/Mimes-Gourmet-Bar-6.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/06/Mimes-Gourmet-Bar-4-1.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/06/Mimes-Gourmet-Bar-8.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/06/Mimes-Gourmet-Bar.jpg)
Nepogrješive tagliatelle s gorgonzolom, baby špinatom i tostiranim pinjolima uvijek su dobar izbor, dok će se ljubitelji janjećeg ragua, koji se kuha 3 sata, zaljubiti u toč napravljen s puno domaćeg korjenastog povrća, a Crème fraîche je tu da zaokruži cijelu priču. Piletina Williams dolazi u obliku kuglica čije se tijesto najprije kuha, potom puni piletinom, smjesom domaćih začina i kremastim sirom, a zatim panira. Uz ukiseljeni stabljičasti celer i Crème fraîche za umakanje, ovim ćete se okusima rado vraćati.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/06/Mimes-Gourmet-Bar-3.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/06/Mimes-Gourmet-Bar-2.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/06/Mimes-Gourmet-Bar-7.jpg)
U raznolikoj ponudi Mime’s-a, u Petrinjskoj 44, možete pronaći gotovo sve, od mesnih odrezaka do vege jela, raznih salata, ribljih jela i odlične vinske karte. Cilj maštovite ekipe ove priče je ponuditi gostu uvijek svježe, ali i kreativno jelo koje ostavlja dobar okus i još bolje sjećanje na isto. Svaki dan, menu se izmjenjuje, tako da će se na njemu uvijek naći jedna juha, varivo i glavno jelo te kao šećer na kraju, naravno, zanimljiv desert.
Foto: Bojan Zibar