Meneghettijeva kulinarska priča na dvije bajkovite lokacije osvojila nas je na prvu
Meneghettijeva kulinarska priča na dvije bajkovite lokacije osvojila nas je na prvu

Meneghettijeva kulinarska priča na dvije bajkovite lokacije osvojila nas je na prvu

Svi ponekad maštamo kako pobjeći iz vreve svakodnevice i sve o čemu tada mislimo je gdje pronaći na nekoliko sati svoju oazu mira. Želja za potpunim doživljajem odmora i osvježenja često nam budi asocijacije na idilične ambijente kojima se možemo opustiti i uživati. Pridodamo li tome pogled na prirodu i nove zanimljive okuse hrane i pića, dovoljan je jedan ručak ili večera u takvom okruženju da bismo se osjećali kao da smo već danima na godišnjem odmoru.

Vješto skrivenu od glavnih prometnica i ljetnih gužvi, pronašli smo takvu oazu u dva divna restorana Meneghetti Wine Hotel & Winery.  Ove se dvije priče usklađeno nadopunjuju te izvrsno odgovaraju kako toplim danima kad tražimo ležerno osvježenje, tako i elegantnim večerima.

Oliveto Restaurant & Lounge Bar

BAJKOVITA LOKACIJA ZA NEZABORAVAN LJETNI RUČAK

Dolaskom toplih dana i priželjkivanjem idealnog dnevnog bijega često zamišljamo ugodnu hladovinu, zrak ispunjen cvjetnim mirisima, lagana i okrepljujuća jela te orošene čaše savršeno ohlađenih pića, a upravo nas takva slika očekuje – u Olivetu.

Oliveto je smješten pod krošnjama stabala, okružen vinogradima i besprijekornim travnjakom, slikovitim bazenom i zamamnim mirisima koji se šire iz kuhinje na otvorenom – omogućavajući vam da zavirite u tajne Meneghettijevih kuhara koji će vas zabavljati vještom pripremom jela na svega par koraka od vašeg stola.

Ovdje vrijeme ne teče uobičajenom brzinom, pa nas ova posebna lokacija osvaja svojom atmosferom polagano sa svakim novim zalogajem i gutljajem.

U Olivetu se jela pripremaju od svježih sezonskih namirnica, a sintagma ‘od polja do stola’ ovdje je uspješno realizirana s obzirom da Meneghetti ima svoj vlastiti organski vrt s povrćem i začinskim biljem u kojem možete i sami ubrati pokoju poslasticu.

Pažljivom obradom svježih namirnica se nastoji sačuvati sve nutrijente i prirodne okuse, pa ako tražite lagani ljetni ručak ovo je pravo mjesto za vas. Nakon izvrsnih predjela poput burate s pršutom San Danielle ili koktela od plave rakovice, možete probati izvrsne pašte i rižota, od kojih je mnogima omiljena Spaccatelli tjestenina s plodovima mora i uljem od ružmarina ili nadaleko poznati istarski fuži s ljetnim tartufom.

Za ljubitelje mesa i roštilja na jelovniku se nude raznolike kreacije od boškarina, janjetine, lignji i kozica s morskim šparogama, zapečeni rep tune i još mnogo toga.

Kako ugodnih iznenađenja nikad nije dosta, Oliveto uvodi vrlo zanimljivu ponudu izvan glavnog jelovnika: Bottomless Lunch je koncept koji će vas odvesti na izvrsno kulinarsko putovanje.

Riječ je o ponudi jela u tri slijeda po izboru u kojoj možete uživati svakodnevno od 12 do 14 sati, a sve uz najbolju pratnju u vidu pjenušca Meneghetti Reserva Classic 2015, Malvazije 2021 i Merlota 2019, u kojima možete uživati – neograničeno. Takav jedinstveni ručak možete rezervirati po izvrsnoj cijeni od 440 kuna po osobi.

Ukoliko ste isprobali sva jela i želite još uvijek iznova iznenaditi svoje nepce, svaki dan se priprema i catch-of-the-day – netom izlovljena bijela riba, a ostatak ponude jelovnika sa svakom sezonom donijet će nove vrhunske sastojke u maštovitim kombinacijama.

Uz ponudu nagrađivanih Meneghetti vina, nakon laganih deserta možete nastaviti uživati uz osvježavajuće koktele, a preporuka svakako ide na one s Meneghetti potpisom.

Meneghetti Restaurant

ELEGANTNA ISTARSKA PRIČA

Sa zalaskom sunca Meneghetti uvijek zasja u svom elegantnom izdanju pa se tako za večeru selimo iz ležernog ambijenta Oliveta u glavni restoran koji dijeli ime s hotelom, a godinama već ponosno nosi preporuku Michelinovog vodiča. Osim ugodnog interijera, restoran Meneghetti nudi prekrasnu i prostranu terasu kao i prostor za Private dining, osmišljen za goste koji žele na poseban način obilježiti važnu prigodu ili se počastiti VIP tretmanom uz personaliziranu uslugu u intimnom ambijentu.

Ako po prvi put posjećujete restoran Meneghetti, nećete pogriješiti ako se odlučite za degustacijski jelovnik u kojem je Chef Damir Pejčinović objedinio ponajbolja jela iz aktualnog jelovnika – s naglaskom na sezonske i lokalne namirnice.

Međutim, za sve koji vole sami slagati svoje sljedove, a la carte ponuda nudi brojne delicije. Pravo osvježenje tako možete pronaći u laganoj Tonnarelli tjestenini s Gambero Rosso kozicama i kremom od kave, ili pak u filetu hame s artičokama, šparogama i školjkama, a ako vam više odgovaraju mesna jela svakako naručite sporo kuhani obraz od crne svinje s celerom, lješnjacima i kokicama od kvinoje.

Ako se uz to prepustite savjetu iskusnih sommeliera o sljubljivanju odabranog jela s jednom od nagrađivanih vinskih etiketa Meneghetti – od kojih su brojne eskluzivno dostupne samo na imanju – vaše će iskustvo zasigurno biti za pamćenje!

Foto: Matej Paluh

Učitati još
Zatvori