Mendula, štorija o spizi, restoran je zdrave hrane koji je ovih dana otovorio svoja vrata u Splitu. Na adresi Put Plokita 51, smjestio se predivno uređen lokal čiji ambijent već na samom ulazu odiše minimalizmom i jednostavnošću, a prirodni materijali i zemljani tonovi daju naslutiti i kakva se jela ovdje nude. Uoči otvorenja kratko smo porazgovarali s vlasnicom Anom Bošnjak koja nam je otkrila nešto više o njihovoj štoriji.
Mendula, štorija o spizi
Željeli smo stvoriti mjesto gdje se svakodnevno može uživati u ukusnoj i nutritivno bogatoj hrani bez grižnje savjesti. I evo nas, nakon 8 godina rada s hranom, okusima, problematikom hrane i debljine – upustili smo se u avanturu zvanu: I zdrava hrana može biti ukusna. Naša štorija govori upravo o tome. Kroz naše obroke pričat ćemo štorije o nutritivno bogatoj hrani, s naglaskom na svježe, domaće, zdravo.
Ponuda
Ponosni smo na to da su u našem restoranu jela koja ne sadrže rafinirane šećere i palmino ulje, a sva su pripremljena bez prženja i korištenja friteze.
Iz ponude ističemo vegetarijansku salatu od domaćeg grilanog kravljeg sira, quinoe, sezonske salate i umaka od pečenih crvenih paprika.
Uređenje interijera
Vlasnici Mendule, Toni, Ivan i Ana Bošnjak, sami su zaslužni za sve radove na Menduli. Kako su kod kreiranja jela pazili na svaki detalj, tako su se detaljno posvetili i uređenju prostora. Tako je Ana dizajnirala cijeli restoran, Toni je izvodio radove, a Ivan je bio zadužen za administrativne radove. Svatko je imao svoj zadatak i tome se maksimalno posvetio.
Da bi nam hrana bila ukusna, jako je važno da interijer oko nas bude smiren i oku ugodan. Dizajn i interijer restorana sami smo radili – radili smo po našem guštu, baš onako kako se nama sviđa i kako je nama ugodno, a vjerujem da će se svidjeti i drugima.
Sunčane i tople dane, osim u ugodnom interijeru, možete provoditi i na njihovoj ugodnoj terasi.
Mendula je otvorena od ponedjeljka do petka od 7 do 16, te subotom od 8 do 12. Za više informacija pratite njihov Instagram profil.
Foto: Mendula