Bivši Noelov pekar u Čakovcu je otvorio Mela bistro&bakery, evo što je u sve ponudi
Bivši Noelov pekar u Čakovcu je otvorio Mela bistro&bakery, evo što je u sve ponudi

Bivši Noelov pekar u Čakovcu je otvorio Mela bistro&bakery, evo što je u sve ponudi

Nikša Mandić iz Rijeke i Elisa Dubos iz Francuske prošle su godine osvojili srca Čakovčana svojom kućicom na Adventu, gdje su se istaknuli ukusnim krafnicama i popečcima od krumpira. Njihov projekt privukao je pažnju, a s vremenom im se pridružio partner Robert Krištofić. Trojac je početkom kolovoza otvorio Mela Bistro & Bakery u Čakovcu, nazvan po međimurskoj riječi za brašno – mela.

Nikša, bivši pekar iz Noel Bread & Delija, u novi je projekt utkao svoje bogato iskustvo. Mela Bistro & Bakery u Ulici Matice hrvatske 6 (prostor bivšeg cafea Millenium), radi pekarske proizvode, kruh i slastice, na bazi kiselog tijesta, jela za doručak i brunch, te nešto konkretnija jela za večeru koje nazivaju tajerčekima. U ponudi je uvijek kruh dana, primjerice raženi s heljdom, lješnjacima i grožđicama, sourdough focaccia s maslinovim uljem ili brioche kruh.

Vrijednoj ekipi koja stoji iza ovog projekta bilo je važno stvoriti mjesto koje spaja kvalitetu i pristupačnost, u čemu su uspjeli. Njihovi proizvodi izrađeni su od lokalnih i sezonskih sastojaka, a posebna pažnja posvećuje se zero waste principu. Uz vrhunske sourdough proizvode, Mela bistro je savršeno mjesto za uživanje u kavi i brunchu, koji se vikendom poslužuje od 9 do 14 sati, s fokusom na jaja i, naravno, njihov sourdough kruh. Stavljamo ih zato na to-visit listu pri sljedećem posjetu Čakovcu i ne sumnjamo kako je ovo mjesto zaista obogatilo ponudu ovoga grada.

Dodatne informacije

Lokacija: Ulica Matice hrvatske 6, Čakovec

Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote od 7 do 23 h, nedjeljom od 7 do 14 h

Telefon: 095 765 4348

Instagram: @mela_bistrobakery

Foto: Instagram (@mela_bistrobakery)

Učitati još
Zatvori