Posjetili smo Matsu, novi asian fusion restoran koji privlači pažnju vrhunskim jelima pristupačnih cijena
Azijska kuhinja je vrlo popularna u svijetu, pogotovo među onima koji vole začinjenu hranu jer upravo začini u njoj igraju glavnu ulogu. Kuhinja je to koja obiluje povrćem i ribom, a specifičan okus jelima daju i posebno pripremljeni umaci.
U posljednjih nekoliko godina u Zagrebu možemo uživati u raznolikoj ponudi azijskih jela koja nisu ograničena samo na wokove i sushije. Svjedočili smo tako otvaranju raznih asion fusion restorana i street food barova, a najnoviji među njima je Matsu.
Matsu – fusion ukusne hrane, ugodnog ambijenta i vrhunske usluge
Smješten u modernom kompleksu u blizini Svetog duha, Matsu objedinjuje savršeno izbalansirani fusion ukusne hrane, ugodnog ambijenta, vrhunske usluge i dobre atmosfere. Uočit ćete to već pri samom ulasku u restoran. Naime, azijski stil provlači se kroz interijer vođen oštrim linijama i elementima koji zajedno kreiraju okruženje slično samom Dalekom istoku. U takvom ugodnom prostoru uživat ćete u najboljem izboru kineskih, japanskih, tajlandskih i indijskih specijaliteta.
Na meniju možete pronaći egzotični fusion pomno odabranih jela – od gyoza, bao bunsa, spring rolica, curryja, sushija, raznih wokova, toplo hladnih salata pa sve do zanimljivih deserata kao što su rižin puding s voćem, matcha bounty cake i nezaobilazni mochi.
Matsu je mjesto na koje možete svratiti na ručak, večeru ili druženje s prijateljima, a ono što ga izdvaja od ostalih sličnih restorana su zaista pristupačne cijene, odnosno savršen omjer cijene i kvalitete.
Cijene predjela, odnosno gyoza i spring rolica kreću se od 5,20 do 5,60 eura, bao bunsi koštaju između 6,60 i 7,90 eura, dok za glavno jelo neće platiti više od 10,50 eura. Salate koštaju između 8 i 9 eura, wokovi između 6,60 i 9,20 eura, a cijena deserata varira od 2 eura za sladoled do 5,20 eura koliko ćete platiti mochi.
Ručak u kojem smo uživali svim osjetilima
U bogatim porcijama punim ukusnih namirnicama i najfinijih aroma uživali smo neki dan, kada smo u Matsuu svratili na ručak.
Započeli smo s predjelom, odnosno ukusnim gyozama od piletine posluženima s teriyaki umakom. Zatim smo probali bao bunse sa sporo pečenom svinjetinom glaziranom teriyaki umakom, s wok povrćem, mladim lukom i tostiranim sezamom. Jedna porcija sadrži 2 bao bunsa pa ju bez problema možete podijeliti s prijateljicom ili partnerom, a okus će vas osvojiti na prvi griz.
Za glavno jelo odabrali smo teriyaki losos. Radi se o savršeno izbalansiranom jelu koji će vas osvojiti bogatstvom okusa. File lososa je prvo mariniran u miso pasti, a zatim glaziran teriyaki umakom. Poslužen je uz basmati rižu, ukusno wok povrće i wakama alge, s tostiranim sezamom na vrhu.
Za kraj smo se zasladili mochijem od kokosa, pistacija i manga. Mochi je japanski kolačić izrađen od mochigome, odnosno ljepljive riže kratkog zrna, a punjen je sladoledom. Ukoliko ga još niste imali priliku jesti, naša je topla preporuka da ga isprobate upravo ovdje.
Kokteli koji savršeno odgovaraju jelovniku
Matsu se može pohvaliti i šarolikom kartom pića na kojoj ćete pronaći izbor bijelog, crvenog i pjenušavog vina, kao i japansko vino, sake i nekoliko japanskih likera. Zanimljiva je i koktel karta koju je radio Filip Lipnik, poznati zagrebački koktel majstor. Mi smo isprobale Azzi i Matsu Spritz koji su nam odlično pasali uz naručena jela.
Matsu je, dakle, idealno mjesto kada se poželite opustiti u ugodnom ambijentu i prepustiti se egzotičnim okusima i aromama na tanjuru. Čeka vas vrhunska usluga, opuštena atmosfera i dašak Azije u srcu Zagreba. Odlične porcije i pristupačne cijene samo su još jedan plus ovog novog cool mjesta u gradu na koje ćete se sigurno iznova vraćati.
Matsu se nalazi na adresi Domobranska 27, a otvoren je svaki dan od 11 do 23 sata. Za situacije kada bi u Matsu specijalitetima radije uživali u vlastitom domu, potražite ga na Glovu i Woltu ili naručite telefonski te preuzmite na lokaciji. Sve informacije možete pronaći i na službenoj web stranici, kao i na Instagramu.
Foto: Sanja Jagatić