Maslac i kruh predstavljaju jednostavan, ali neodoljiv spoj koji se može konzumirati u bilo koje doba dana. Njihova kombinacija odiše toplinom i jednostavnošću, a često nas podsjeća na djetinjstvo i domaće okuse. No, maslac danas dolazi u raznim varijacijama, obogaćen brojnim dodacima koji mu daju poseban karakter. Jedna od najomiljenijih verzija je maslac s češnjakom, poznat i kao garlic butter. Ovu ukusnu deliciju lako možete pripremiti i kod kuće, a osim maslaca i češnjaka, tajna savršenog okusa leži u pažljivo odabranim začinima.
How to: Maslac s češnjakom
Brz i jednostavan recept za maslac s češnjakom pronašli smo na Instagram profilu @making.taste, a ono što nas je odmah osvojilo jest njegova jednostavnost. Kremast i bogatog okusa, ovaj maslac, obogaćen češnjakom, savršeno se slaže sa svim vrstama kruha – od klasičnog tosta do lepinja i bageta. Osim toga, neki ga koriste i kao prilog, pa se često može naći na tanjuru kao umak.
Ovisno o količini glavnih sastojaka, okus ovog maslaca može biti intenzivniji ili blaži. Zato ga prilagodite svojim željama – lako će postati vaš prepoznatljiv dodatak koji će nestati sa stola u trenu! U nastavku donosimo popis sastojaka i korake pripreme.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Sastojci
- neslani maslac
- češnjak
- ružmarin
- majčina dušica
- sol
Priprema
Naribajte češanj češnjak i dodajte ga u zdjelu u koju ste prethodno stavili neslani maslac. Ako sami želite napraviti maslac from scratch, recept potražite ovdje. Njegova temperatura trebala bi biti sobna kako bi se kasnije lakše sjedinio s ostalim sastojcima. Zatim u zdjelu dodajte željenu količinu sitno nasjeckanog ružmarina i majčine dušice. Na kraju dodajte i sol. Sve sastojke sjedinite vilicom, a kada izgnječite maslac, trebali biste dobiti glatku i ujednačenu teksturu. Nakon toga oblikujte maslac i stavite ga na papir za pečenje. Zamotajte ga u papir i odložite u hladnjak. Preporučuje se da ga ne čuvate dulje od tjedan dana.
*Članak je preuzet s Journal.rs
Foto: Instagram (@kristin_rodin, @emma.ranne, @making.taste)