Bistro Market ima novi meni, morate probati rižoto s gljivama i biftekom te prefina pačja prsa
Iako je zima na izmaku, u popularnom zagrebačkom bistrou Market u Gundulićevoj ovih su se dana pojavila neka nova jela idealna za zadnje hladne i prve toplije dane. Požurile smo ih isprobati kako bismo vas na vrijeme obavijestile o trenutnoj ponudi sezonskih ručkova, gableca ili večera u centru grada. Novi jelovnik vrlo je jednostavan, a istovremeno raznolik, što kod njih jako volimo. U ponudi se uvijek može naći mesnih, ribljih, ali i vegetarijanskih jela, koja bogatijim čini sezonsko povrće s Dolca. Osim jela s menija, osoblje će vas uvijek upoznati i s dnevnim jelima koja se svakodnevno mijenjaju!
S vlasnikom Franom Ćurkovićem porazgovarale smo o novoj ponudi, ali i nekim promjenama koje se spremaju u Marketu. Naime, skoro zatvaranje Marketa 2 iskoristit će da se posvete proširivanju jelovnika u prvom Marketu, kao i da se još više posvete novim kreacijama i eksperimentiranju u kuhinji što nas jako veseli! Naravno, tu će i dalje biti zabavne tematske večeri o kojima sve možete pratiti na Marketovom Instagramu. Za početak druženja u Marketu preporučamo koktele koji su ovdje uvijek besprijekorni – nakon “zagrijavanja” čeka vas druženje uz ugodnu atmosferu, odlične okuse i puno zabave!
Novi zimski meni
Juhe i predjela
Odlučile smo isprobati sva jela s novog menija, a prvo na redu bilo je najbolje predjelo za ‘šeranje’ – beef tartare. Biftek kupuju na Dolcu u mesnici Zagorac gdje je meso uistinu odlično, a uz beef tartare serviraju maslac sa začinskim biljem i domaći sourdough tostirani kruh, po cijeni od 12,90€. Košaricu domaćeg sourdough kruha možete naručiti i uz druga jela, nama je bio genijalan. Probale smo i dnevnu juhu koja je tog dana bilo topla krem juha od celera s krutonima i sjemenkama i zaista nas ugrijala i otvorila apetit za dalje.
Glavna jela
U ponudi glavnih jela našao se pravi zimski klasik, Marketova verzija tradicionalne pašticade s njokima s twistom. Njihova pašticada dolazi s domaćim njokima od špinata i ukiseljenom mrkvom. Još jedno mnogima omiljeno zimsko jelo koje je već odavno Marketov trademark je sarma. Naravno, ne bilo kakva, već svima dobro poznata Street Sarma. Kao nastavak na Street Sarmu sada je u novoj ponudi sarma s pire krumpirom, zeljem i buncekom. Sočno, slasno i toplo, sa sarmom u Marketu nikada nećete pogriješiti.
Jelo koje je nas ovog puta posebno oduševilo bio je Marketov sezonski rižoto. Sezonski rižoto je trenutno rižoto s gljivama kao vege opcija (10,80€) i rižoto s gljivama i biftekom (14€). Kao ljubiteljima bifteka, nama je ovaj mesni bio baš savršen! Savršeno skuhan rižoto i sočni komadi bifteka uz salaticu i pečene cherry rajčice delicija je koja se ne propušta!
Od ribljih delicija u trenutnoj je ponudi hobotnica ‘iznad’ peke s krumpirom, čipsom od kukuruza, pireom od poriluka i ‘šporkom’ šalšom. Kreacija glavog chefa Gorana Stanisavljevića oduševit će sve ljubitelje morskih okusa, kao što je i nas u Journalovoj redakciji.
Deserti
Najslađi dio druženja nama je onaj uz slatko. Za desert je u ponudi riža na mlijeku s Madagaskar vanilijom i slatkim od kumkvata. Desert iz djetinjstva na koji ste možda već i zaboravili u Marketovoj je verziji obogaćen egzotičnim okusima. Nama je ovo sigurno jedan od njihovih najboljih deserata. Osim riže na mlijeku, povremeno je u ponudi i dnevni desert za ljubitelje čokolade, Market brownie s ciklom, creme anglaise te tučenim vrhnjem i konjakom.
Foto: Wolt