Prije nekoliko je mjeseci zagrebačka gastro scena postala bogatija za novi lokal, bistro Market 2. Omiljena destinacija u centru grada, u Gundulićevoj ulici, Market street food & drinks koji je poznat po savršenim koktelima, odličnim vinima, kreativnim kombinacijama okusa i svježim namirnicama s Dolca, tako je dobio mlađeg brata. Marketu 2, smještenom u mirnijem dijelu grada, u Tomašićevoj ulici, od samog je otvorenja bio predviđan sličan uspjeh. Čim je otvoren posjetile smo ga i isprobale cijeli meni, a sada je došao red da isprobamo što se novo zakuhalo u Marketu 2.
Proljetni jelovnik u Marketu 2
Da je proljeće stiglo u Marketovu kuhinju već smo se uvjerile u Gundulićevoj, kada smo bile oduševljene novim delicijama. Ovaj smo tjedan posjetile i Market 2 i isprobale nova jela. Večeru smo započele prefinom dnevnom juhom od celera i limuna s crumbleom od čvaraka (34 kn) koja je bila neočekivano svježa i ukusna. Nakon juhe uslijedio je pravi izazov odabira glavnog jela jer novi jelovnik zaista izgleda fantastično.
Glavna jela
U ponudi su neki od Marketovih klasika i favorita poput sezonskog rižota, domaćih njoka i veganskih delicija, što je posebno razveselilo dio Journalove redakcije koji ne jede meso. Veliki izbor jela bez mesa u većini zagrebačkih restorana nije lako pronaći.
Domaći njoki s povrćem u zelenom umaku i “Vegan s Dolca“, jelo od falafela s kremom od pečenih crvenih paprika i svježom bogatom salatom bili su favoriti večeri.
No, za svakoga se našlo ponešto, jer i mesna jela su bila odlična pa smo ih odlučile naručiti sva kako bismo sve mogle probati po malo. Jele smo tako genijalno hrvatsko jelo s twistom – pašticadu od junećih obraza s rimskim njokima – meso je bilo savršeno meko i topilo se u ustima, dok su rimski njoki imali tanku hrskavu koricu a iznutra bili sočni i meki. Pašticada nas je osvojila, a zatim smo podijelile smo i janjeće štrudle s umakom i salatom, ražnjiće od lungića i pohani pileći Lollipop.
Tradicionalni okusi još su jednom došli u novom, originalnom izdanju; uz file od bijele ribe i krumpire umjesto klasične kuhane blitve dolazi nježan, intenzivno zelen umak od blitve!
Deserti
Za kraj smo, iako site, odlučile kušati novi desert, mousse od čokolade s coulisom od bobičastog voća i tostiranim bademima. Sve što nam za proljeće i treba, malo čokolade i malo slatko-kiselkaste bobičaste svježine! Uspjele smo kušati i dnevni desert koji je tog dana bio voćna torta na kremi od limuna, vanilije i lavande, podjednako ukusna i osvježavajuća slastica!
Foto: Market