Marble Steakhouse i vinarija Testament održali su prvu jesensku vinsku večer – jedva čekamo još takvih događanja
Marble Steakhouse i vinarija Testament održali su prvu jesensku vinsku večer – jedva čekamo još takvih događanja

Marble Steakhouse i vinarija Testament održali su prvu jesensku vinsku večer – jedva čekamo još takvih događanja

Marble Steakhouse, izvrstan zagrebački restoran otvoren početkom godine u Novom Zagrebu, jučer je u suradnji sa šibenskom vinarijom Testament održao prvu jesensku vinsku večer. Tim restorana Marble osmislio je pravu jesensku gozbu u šest sljedova koja je bila uparena vrhunskim Testamentovim vinima koja su osvojila više Decanterovih nagrada.

Večer je započela pozdravom iz kuhinje koji je već prvim zalogajem dao naslutiti što nas očekuje cijelu večer – iznenađenja! Kroket se na zagriz raspuknuo u ustima, a njegovo tekuće punjenje bilo je prvi zabavni element večeri, savršeno usklađen s nježnim pjenušavim ružičastim vinom Opolo Babić Brut Nature 2021.

marble x testament
Amuse-bouche & Opolo Babić Brut Nature 2021.

Marble x Testament

Marble je kao prvi slijed poslao dry age brancin ceviche, u kojem su uz izvrsnu ribu, komadići jabuke, ulje od krastavaca i emulzija od kamenica bili zaslužni za savršen kiselkasti kick. Ovaj je slijed, kao jedini riblji slijed u večeri, pratilo bijelo vino testament Debit iz 2023.

Idući slijed bio je pravi zagrljaj jeseni; domaći tagliolini s raznim šumskim gljivama i tostiranim komadićima lješnjaka te uljem od bosiljka. Toplo, slasno, s mekim i hrskavim elementima, bili smo jednostavno sretni dok smo ga jeli. Ovaj je slijed pratio snažan i kompleksan Zenit Pošip iz 2018. godine, koji je dobitnik nekoliko Decanterovih nagrada.

marble x testament
Dry age brancin ceviche, krastavci, jabuke, sušene jakobove kapice, emulzija od kamenica & Testament debit 2023.
marble x testament
Domaći tagliolini, gljive, lješnjaci, bosiljak & Zenit Pošip 2018.

Iz vruće Marbleove kuhinje uslijedila je prva mesna delicija, savršeno sočna i meka pačja prsa, koja su se na tanjuru igrala s pačjim confitom, ukiseljenim hibiskusom, ciklom i višnjom. Uz patku je stiglo i prvo crveno vino, Testament Babić 2021., vino tamne rubin boje u kojem dominiraju note maraske.

marble x testament
Pačja prsa, pačji confit, cikla, višnja, ukiseljeni hibiskus

Choko steak i neodoljiva Tonka

Na red je došlo jedno od najiščekivanijih jela večeri, choco steak. Choco steak radi se od mesa goveda koja su hranjena čokoladom, a iako se čokolada u samom mesu ne osjeti, meso je bilo izrazito ukusno, sočno i intenzivno. Pratio ga je poriluk s kremom i komadićima grilanog kukuruza. Krema od kukuruza, iako je bila poslužena u obliku malih točkica, zasjenila je bar pola tanjura svojim savršenim okusom. Uz choco steak pili smo Tribidrag 2021., crveno vino koje je izazvalo opće oduševljenje svih prisutnih.

marble x testament
Choco steak, poriluk confit u dry age masti, krema od kukuruza, bernaise, jus & Tribidrag 2021.
marble x testament

Kraj prve jesenske vinske večeri u Marbleu označio je apsolutno savršen desert nazvan Tonka. Kuglica čokoladnog mousse s kupinama i gelom od tonke pažljivo je omotana hrskavom bijelom čokoladom, a dodatak svježe kupine i sladoleda od kupine i tamne čokolade prekrasno je zaokružio večerašnja jela uz prošek Babić. Cijeli desert bio je toliko nježan, delikatan i pun prekrasnih okusa, a oduševilo nas je i da nije bio (pre)sladak, odnosno, bio je sasvim blago sladak, što nam je baš pasalo nakon svih prethodnih sljedova i čaša vina.

marble x testament
Tonka, čokoladni mousse, kupina, sladoled od kupine & Prošek Babić 2018.

Foto: Instagram, Journal

Učitati još
Zatvori