Obožavamo mango tiramisu jer donosi ljetnu notu klasičnom talijanskom desertu
Obožavamo mango tiramisu jer donosi ljetnu notu klasičnom talijanskom desertu

Obožavamo mango tiramisu jer donosi ljetnu
notu klasičnom talijanskom desertu

Ovoga ljeta, zašto ne biste unijeli dašak egzotike u svoju kuhinju s osvježavajućim desertom? Predstavljamo vam mango tiramisu, kreaciju koja donosi ljetni štih klasičnom talijanskom desertu. Ovaj recept, koji smo pronašli na Instagram profilu @aymen, osvaja slojevima delikatnih piškota i kremastim mascarpone nadjevom, prožetim slatkim i osvježavajućim okusom manga.

Idealna kombinacija za sve ljubitelje slatkog, mango tiramisu savršen je izbor za vruće ljetne dane kada poželite nešto lagano, a opet neodoljivo ukusno. Pripremite se za novu omiljenu poslasticu koja će vas osvojiti na prvi zalogaj.

mango_iStock

Sastojci:

  • 200 ml mlijeka
  • 50 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 24 piškota
  • 2 velika žumanjka
  • 50 g šećera
  • 250 g mascarpone sira
  • 150 ml vrhnja
  • 150 g pulpe manga, za nadjev
  • 200 g pulpe manga, za vrh

Priprema:

  • U širokoj i plitkoj posudi pomiješajte mlijeko i kondenzirano mlijeko, pa to ostavite sa strane.
  • Odvojite jaja. Ostavite bjelanjke sa strane i dodajte žumanjke u veliku zdjelu za miješanje. Dodajte šećer, a jaja i šećer mutite zajedno mikserom ili pjenjačom dok smjesa ne postane blijedožute boje i poveća volumen. Dodajte mascarpone sir i to umiješajte u smjesu žumanjaka dok se ne sjedini. Smjesa bi trebala izgledati gusto i glatko.
  • U drugu posudu ili vrč dodajte hladno vrhnje. Mikserom ili pjenjačom tucite čvrsto vrhnje dok ne dobijete čvrstu smjesu. Dodajte tučeno vrhnje u smjesu s mascarponeom i miješajte ga silikonskom lopaticom dok se ne sjedini. Dodajte pulpu manga u smjesu s mascarponeom i upotrijebite silikonsku lopaticu kako biste je sjedinili. Smjesa bi trebala biti gusta i glatka.
  • Umačite piškote u mlijeko brzim potezima, dva ili tri puta, a zatim ih poredajte u posudu. Izrežite ih malo ako je potrebno da popunite sve praznine u kalupu.
  • Napravljenu kremu od mascarpone rasporedite po piškotama u debljem sloju, a potom dodajte još jedan sloj namočenih piškota na mascarpone kremu. Na vrh dodajte ostatak mascarpone kreme i ravnomjerno je rasporedite.
  • Ostavite da odstoji u hladnjaku oko sat vremena, zatim prelijte pulpu manga po vrhu i nagnite posudu tako da se pulpa manga raširi na strane i potpuno prekrije vrh. Svoj mango tiramisu ostavite u hladnjaku najmanje 4-6 sati, a najbolje preko noći, da se stisne.

Pripremu možete pogledati i u videu u nastavku:

Foto: iStock, Instagram (@aymenacooks)

Učitati još
Zatvori