Mandarine se najčešće konzumiraju isključivo kao takve i rijetko se koriste kao dodatak različitim jelima. Ipak, sve češće nailazimo na jesenje i zimske deserte u kojima su ove voćke od ključnog značaja. Upravo takav je i jednostavan recept za mandarine punjene slatkom kremom. Iako se ova poslastica može pripremiti za svega nekoliko minuta, nakon toga se potrebno strpiti i ostaviti ih na hladnom mjestu tijekom noći. Naposljetku, iako su u ovom receptu u fokusu mandarine, njih možete zamijeniti bilo kojim citrusnim voćem koje ćete napuniti istim pudingom od slatkog vrhnja i šećera. Samim tim, postići ćete sličan efekt.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Sastojci
- 8-10 mandarina
- limun
- 200 g šećera
- 480 ml slatkog vrhnja
Priprema
Naribajte koricu dvije ili tri mandarine. Potom presijecite mandarine i limun na pola, iscijedite njihove sokove i izdubite ostatak voćki. Šećer i slatko vrhnje prokuhajte na laganoj vatri oko tri minute, ali ne dozvolite da mješavina proključa. Nakon što ste skinuli lonac s vatre, umiješajte u slatko vrhnje koricu i sok koji ste prethodno iscijedili. Ostavite kremu da se ohladi na nekoliko minuta, a potom je procijedite. Ulijte kremu u izdubljene mandarine i ostavite ih u hladnjaku na nekoliko sati, odnosno sve dok se krema u formi pudinga ne stegne. Štoviše, možete ih ostaviti tijekom čitave večeri.
*Članak je preuzet s Journal.rs
Foto: Instagram (@sophandspice)