

Magnolia je uvela brunch: Prvi smo isprobali što sve nude u novom konceptu na dvije lokacije u gradu
Na zagrebačkoj Trešnjevci, u šarmantnoj Trakošćanskoj ulici, prošle je jeseni otvoren prvi zajednički lokal popularne slastičarnice Magnolia i omiljene craft pekarne Noel Bread & Deli. Spoj dvije poznate gourmet adrese donio je selekciju vrhunskih pekarskih i slastičarskih delicija koje su odmah privukle pažnju gurmana i sladokusaca.
Bili smo prvi koji su zavirili iza kulisa ove zanimljive suradnje i otkrili njihove planove, nove ideje i ambiciozan smjer u kojem Magnolia danas ide. Naime, poznata po elegantnim kolačima i tortama, Magnolia je u posljednje vrijeme napravila veliki iskorak u kvaliteti i ponudi. Uz osvježeni asortiman, najavili su i niz uzbudljivih noviteta, poput zanimljivih evenata u suradnji sa stručnjacima. Tako su nedavno, uoči Dana žena, održali radionicu ženskih vina pod vodstvom renomiranog sommeliera, a sada imaju još jednu sjajnu vijest. Naime, brunch u “all you can eat” stilu stigao je na Trešnjevku, a uskoro dolazi i u Centar Kaptol.

Dvije nove adrese za omiljen gradski brunch
Brunch već godinama uvjerljivo drži titulu omiljenog društvenog rituala među mlađom, a sve više i među starijom ekipom. Opušteni susreti uz kavu, pjenušac i savršeno posložene tanjure postali su nezaobilazan dio vikend rutine. Da je taj trend i dalje u punom zamahu, potvrđuje sve veći broj novih brunch lokacija koje niču po gradu, a mnogi restorani svoj jelovnik nadopunjuju upravo tim popularnim formatom.
Brunch je idealna kulisa za druženja s prijateljicama, proslave rođendana, diplome, zaruke ili jednostavno uživanje bez posebnog povoda. A kada u igri imate mjesto koje već slovi kao vrhunska destinacija za torte, kolače i artisan peciva, kao što je Magnolia, onda je uvođenje bruncha samo prirodan i uzbudljiv nastavak priče.
No, kao i uvijek, Magnolia ne radi ništa napola. Njihov pristup brunch konceptu promišljen je u svakom detalju, od ponude, prezentacije do same atmosfere, jer ovdje se na brunch neće dolaziti samo zbog hrane, već zbog cjelokupnog doživljaja.




All you can eat i all you can drink
Ova posebna verzija bruncha osmišljena je za grupe od 6 do 14 osoba, uz obaveznu rezervaciju i fleksibilan početak između 10 i 11 sati, svakog dana, prema dogovoru.
Ono što ovaj brunch čini jedinstvenim na zagrebačkoj sceni je all you can eat & drink koncept, koji gostima omogućuje neograničeno uživanje u savršeno isplaniranom meniju. Slani i slatki zalogaji iz Noel Bread & Deli radionice, Magnolijine slastice, svježe voće, kao i bottomless Mimose, kokteli, pjenušci, kave, matche i topli napici – sve je uključeno i sve je bez ograničenja.
Ova raskošna brunch priča već je zaživjela na adresi Trakošćanska 17A, dok se sredinom svibnja očekuje i veliko otvorenje bruncha u Magnoliji Centar Kaptol koji će se održavati vikendima.




Privatna brunch oaza s personaliziranim jelovnikom
Osim vrhunske hrane i pića, Magnolia na Trešnjevci nudi još nekoliko aduta koji ovaj brunch čine posebno privlačnim. Prostrani community table, kapaciteta 12 do 14 osoba, idealan je za intimna slavlja i okupljanja, dok cijeli doživljaj dobiva dodatnu vrijednost zahvaljujući mogućnosti potpune personalizacije.
Gosti unaprijed mogu dogovariti sve, od izbora pjenušaca i koktela do željene selekcije hrane. Brunch se u cijelosti odvija u privatnoj atmosferi. Prostor je rezerviran isključivo za brunch grupu, pa se gosti mogu opustiti bez ometanja, kao u vlastitom dnevnom boravku, samo s vrhunskom hranom i uslugom. Hrana se servira duž cijelog stola, što daje dodatnu dozu wow efekta! Tako gosti nisu ograničeni na jedno jelo koje odaberu iz jelovnika, već imaju mogućnost isprobati na desetke pekarskih i slastičarskih delicija.
Mi smo se prepustile čarima brunch stola i teško je izdvojiti favorite, ali ako nas pitate, Noel Bread & Deli quiche, pain au chocolat i kroasani su must-try, a od slatkog ne propustite Magnolijin cheesecake, ledeni vjetar, macarone, cookiese i neodoljivu Medovik tortu.



Foto: Sanja Jagatić