Pasta al limone: Ovo je najbrže gotov talijanski specijalitet s tjesteninom
Pasta al limone: Ovo je najbrže gotov talijanski specijalitet s tjesteninom

Pasta al limone: Ovo je najbrže gotov
talijanski specijalitet s tjesteninom

Lemon Pasta, odnosno tjestenina s limunom, osvježavajuće je i aromatično talijansko jelo u svijetu poznato kao “Pasta al Limone”. Limunov sok i limunova korica ključni su sastojci ovog jela; uz al dente tjesteninu po vlastitom odabiru, potrebno je napraviti umak od parmezana, limuna i začina. Jelo je jako jednostavno i brzo gotovo, a to je zasigurno i jedan od razloga zašto je toliko popularno.

Ključno je da ne pretjerate sa sastojcima i jakim začinima kako ne biste “ugušili” svježinu i okus limuna, pa je tako preporuka koristiti samo osnovno; sol, papar, češnjak i parmezan. Za pripremu će vam trebati tek 15-ak minuta, a spoj citrusnih nota, slanog parmezana, kremastog umaka i tjestenine oduševit će svakoga – u nastavku donosimo recept.

Recept za tjesteninu s limunom

Sastojci:

  • 340 g tjestenine
  • 1 veliki limun, sok i korica
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 30 g parmezan
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog
  • sol i papar
  • opcionalno: svježi peršin ili bosiljak, maslac

Postupak:

  • Skuhajte tjesteninu al dente, ocijedite i ostavite ½ šalice tekućine od tjestenine za umak.
  • Na zagrijano ulje u tavi dodajte sitno nasjeckan češnjak, limunovu koricu i limunov sok.
  • Dodajte parmezan i vodu u kojoj se kuhala tjestenina. Dodajte sol i papar.
    Promiješajte da se sve sjedini i pustite da zakuha. Ubacite tjesteninu i dobro promiješajte.
  • Poslužite uz parmezan, te po želji dodajte malo maslaca i svježi peršin/bosiljak. Ako dodajete maslac, miješajte dok se sasvim ne otopi i sjedini s umakom.
Lemon Pasta

Foto: Pexels, Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori