Iako je vani hladno i dani su postali tmurniji, predblagdansko doba donosi mnoge čari zbog kojih svi tijekom cijele godine jedva čekamo dolazak zime i veselje koje ona donosi. Grad je već ukrašen u božićnom duhu, božićne pjesme čuju se na svakom koraku, a na nama je da se opustimo i isplaniramo kako ćemo najljepše provesti nadolazeće dane.
Blagdani su period koji vežemo uz obiteljska okupljanja i druženja s prijateljima oko stola prepunog finih delicija i svakojakih specijaliteta i slastica. Međutim, ponekad nemamo vremena za sve pripreme i ne stignemo spremiti sve što smo zamislili. Srećom, i gastronomska ponuda u Zagrebu je u ovo doba još bogatija i zanimljivija. Jedna od must destinacija za vaše gastro uživanje u Zagrebu je Boutique hotel Le Premier 5*, koji se nalazi u samom centru grada.
Udaljen samo 800 m od glavnog zagrebačkog trga i 500 m od poznatog trga Zrinjevac, odličan je odabir za ukusan obrok u luksuznom interijeru, nakon kojeg možete nastaviti uživati u magičnoj atmosferi zagrebačkog Adventa.
Esencija hotela nalazi se u njegovom restoranu gdje se gastronomska izvrsnost gradi na strasti prema hrani i poštovanju prema namirnicama. Ovih blagdana executive chef hotela Le Premier Dalibor Karlović pažljivo je pripremio jelovnike za večeru na Badnjak i ručak na Božić. Tradicionalne blagdanske namirnice korištene su na kreativan i moderan način kako bi jelovnici opravdali i najveća očekivanja, uz pristupačnu cijenu kako bi svi mogli maksimalno uživati u blagdanskom duhu.
Badnjak uz glazbenog virtuoza
Za Badnjak vas očekuju delicije poput Risotta mantecata s hobotnicom i Palamide s orzotom od špinata i kremom dimljenog Loch fine lososa, a za Božić moći ćete uživati u Rižotu od patke, Telećoj roladi punjenoj pečenom paprikom i špinatom s mladim krumpirom u jusu i mrkvom i sl.
Oba jelovnika sadrže 5 sljedova, a cijena je 49,0 EUR po osobi. Posebnu atmosferu dodatno će uveličati glazba uživo na akustičnoj gitari u izvedbi Denisa Kozlice, dobitnika glazbene nagrade Status 2022. za najboljeg instrumentalistu na akustičnoj gitari.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Neodoljive slastice
Ako ćete blagdane proslaviti unutar svog doma, hotel Le Premier može Vam olakšati pripreme svojom Tortom to go, novom uslugom hotela kojom se može naručiti vrhunska torta za van. Radi se o torti koja je također nastala pod okriljem executive chefa Dalibora Karlovića koji je svoje bogato iskustvo stekao u ekskluzivnim hotelima s 5 zvjezdica diljem Hrvatske i poznatim francuskim restoranima od kojih mnogi imaju Michelinove zvjezdice, uključujući poznati restoran Le Prince Noir u Bordeauxu. Ova slastica je kombinacija cheesecakea i macaronsa s borovnicama, a može se naručiti u dvije veličine.
Sve navedene usluge možete rezervirati na telefonski broj +385 1 4400 886 ili na mail booking@lepremier.hr. Više informacija potražite na linku.
Počastite se na kraju godine i priuštite malo zasluženog odmora u čarobnoj atmosferi okićenog grada i hotela Le Premier!
Foto: Sanja Jagatić, iStock, hotel Le Premier