Nazivaju je receptom iz prošlosti, no talijanska “La zuppa di latte” ili “Zuppa di pane e latte” jedno je od najvećih comfort jela koje mnogi još pamte iz djetinjstva. Toplo mlijeko u koje umačemo natrgane komadiće kruha, ili pak u njega umačemo kekse dok potpuno ne omekšaju, a potom jedemo žlicom, jelo je na koje smo gotovo zaboravili.
Ovaj brz doručak idealan je za spore zimske dane kada bismo se najradije sakrili pod dekicu i gledali filmove cijeli dan. Juha od mlijeka vjerojatno je najbrži mogući doručak za pripremu, a u toplo mlijeko možete dodati i par kapi crne kave ili malo šećera, dok osim kruha i keksa u mlijeko možete ubaciti i panettone ili kolače – posebice ako su se već počeli sušiti pa nisu tako ukusni svježi! Ovaj doručak obožavat će mališani, ali i veliki, a la zuppa di latte ponovno bi mogla postati omiljeno jelo u mnogim domovima.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Priprema
- Zagrijte svoje omiljeno mlijeko u lončiću. U šalicu ili zdjelicu sa 250-300 ml mlijeka dodajte oko 35 g starog kruha/keksa/kolača (ili sve napravite odokativno)
- Dok se mlijeko zagrijava, kruh/kolač narežite na kockice i podijelite u šalice
- Koristite domaći stari kruh, bolje se natopi i savršeno drži mlijeko u sebi – pustite kratko da upije mlijeko, no pazite da ne postane kaša
Foto: Pexels, Unsplash, iStock