Danas pripremamo kuglof od lješnjaka i naranče iz Tonkine kužine
Danas pripremamo kuglof od lješnjaka i naranče iz Tonkine kužine

Danas pripremamo kuglof od lješnjaka i
naranče iz Tonkine kužine

Journalova gastro blogerica Tonka Radić Čobanov donosi nam recept za jednostavan kuglof od lješnjaka i naranče. 

Kuglof je osobno meni najdraži kolač – obožavam što se može napraviti u beskonačno mnogo varijanti. Ovaj kolač od lješnjaka i naranče ne samo da izgleda čarobno, već ima i osvježavajući voćno orašasti okus i ekstra je sočan. Isprobajte recept koji donosim u nastavku.

Sastojci:

  • 250 g maslaca sobne temperature
  • 220 g šećera
  • 5 jaja sobne temperature
  • 1 prstohvat soli
  • 150 ml mlijeka sobne temperature
  • 100 ml svježe iscijeđenog soka od naranče + naribana korica
  • 200 g brašna
  • 150 g mljevenih lješnjaka
  • prašak za pecivo

Priprema:

Prvo zagrijte pećnicu na 180 °C gornji/donji grijač. Kalup za kuglof namastite s malo maslaca i pobrašnite. Zatim odvojite jaja i istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka s prstohvatom soli. Miksajte maslac sobne temperature sa šećerom oko 3-5 minuta dok ne postane kremast. Zatim žumanjke jedan po jedan umiješajte u smjesu maslaca i šećera. Zatim polako umiješajte narančin sok, koricu i mlijeko.

Brašno prosijte te s praškom za pecivo i mljevenim lješnjacima dodajte u smjesu na kraju špatulom umiješamo tučene bjelanjke. Zatim tijesto izlijte u pripremljeni kalup tortu za kuglof i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici cca 50 minuta. Kuglof od lješnjaka i naranče nakon pečenja pustite da se skroz ohladi pa ga izvadite iz kalupa. Pospite kuglof šećerom u prahu te ukrasite po želji.

Recept nam donosi Tonka Radić Čobanov s bloga Tonkina kužina. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.

 

Foto: Tonka Radić Čobanov

Učitati još
Zatvori