Stalno pokušavamo pronaći neki novi recept koji će nam postati novi favorit, stoga su nam oči širom otvorene kada pregledavamo društvene mreže. S obzirom na to da volimo pripremati krumpir na sto i jedan način, danas donosimo recept za hrskave, zgnječene krumpire sa češnjakom, koji nas jako podsjećaju na garlic bread. Stoga, znamo što danas pripremamo za ručak!
Sastojci:
- 1,5 kg bijelog krumpira
- 1 glavica češnjaka
- 100 g maslaca
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i papar
- peršin, sitno sjeckan
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Odrežite vrh glavice češnjaka i stavite u mali poklopnjen lonac u pećnicu, a zatim ga prelijte maslinovim uljem i začinite prstohvatom soli i papra. Tako pokrivenog ga pecite jedan sat, a nakon što se malo ohladi iscjedite češnjak iz kore i ostavite ga sa strane.
- Stavite krumpir u veliki lonac i prelijte ga posoljenom hladnom vodom. Kuhajte na jakoj vatri 30-ak minuta ili dok ne omekšaju dovoljno. Procjedite krumpir i stavite ga na kratko u frižider da sva vlaga ispari.
- U dubokoj posudi na laganoj vatri pomješajte maslac i maslinovo ulje i kuhajte dok se maslac ne otopi. Dodajte pečeni češnjak, prstohvat soli i papra te kuhajte 2 minute, a zatim skinite s vatre i prelijte ga preljevom od maslaca.
- Dva pleha obložite papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite krumpir po njima, ostavljajući puno prostora oko svakog krumpira. Nakon toga, koristeći čašu ili gnječilicu za krumpir, izgnječite krumpire dok i dalje donekle održavate njihov oblik. Krumpire možete zgnječiti prilično tanko, što će vam dati hrskave krumpire, što mi svakako preporučujemo!
- Krumpir prelijte preostalim umakom od maslaca i pecite 30-35 minuta u pećnici, dok krumpiri ne porumene i ne postanu savršeno hrskavi. Pospite ih s malo morske soli i sitno sjeckanog peršuna.
- Vaš hrskavi, zgnječeni krumpir je spreman za posluživanje!