Hrskavi kroasani od rižinog papira preplavljuju društvene mreže. Imamo recept
Hrskavi kroasani od rižinog papira preplavljuju društvene mreže. Imamo recept

Hrskavi kroasani od rižinog papira
preplavljuju društvene mreže. Imamo recept

Kroasani od rižinog papira postali su pravi hit na društvenim mrežama, osvojivši ljubitelje jednostavnih, a inovativnih recepata. Ova nova hrskava delicija osvaja sve više poklonika, iako mišljenja o okusu variraju – dok su neki oduševljeni, drugi smatraju da nije zamjena za klasične kroasane. Za pripremu ovog TikTok trenda, rižin papir se prvo namače u mješavini jaja i mlijeka, a zatim se motaju u oblik kroasana.

Rižin papir_Pexels
kroasani

Jedna od prvih koja je podijelila recept za kroasane od rižinog papira bila je vijetnamsko-američka blogerica i autorica kuharica Tue Nguyen. Ona koristi mješavinu žumanjaka i mlijeka u kojoj natapa rižin papir, prije nego što ga zarola i ispeče u pećnici. Rezultat su kroasani s nevjerojatno hrskavom koricom, a mekani iznutra, no s ponešto drukčijim okusom od klasičnih. Nguyen u svojim videima uspoređuje teksturu ovih kroasana s popularnom japanskom slasticom mochi, naglašavajući njihovu mekanu unutrašnjost.

Prednost ovih kroasana je u tome što se pripremaju znatno brže od tradicionalnih – nema potrebe za dugotrajnim dizanjem tijesta ili hlađenjem. Također, prikladni su za one koji ne mogu konzumirati gluten jer rižin papir ne sadrži gluten.

Recept za kroasane od rižinog papira

Ako želite i sami isprobati ovaj hit recept, evo što vam je potrebno za dva kroasana:

  • 2 jaja
  • 60 ml mlijeka
  • 1,5 žlica šećera
  • 0,5 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žlica otopljenog maslaca
  • 1 prstohvat cimeta
  • 1 prstohvat praška za pecivo
  • 6 komada rižinog papira
  • 0,5 žlice šećera (za posipati prije pečenja)

Prvo zagrijte pećnicu na 175°C. Zatim u posudi razmutite jaja i umiješajte mlijeko, šećer, ekstrakt vanilije, maslac, cimet i prašak za pecivo. Smjesu prelijte u plitku posudu, pa u nju umočite rižin papir jedan po jedan. Za jedan kroasan potrebna su tri sloja papira. Složite ih jedan na drugi, izrežite u trokutasti oblik, zarolajte i oblikujte kroasan. Postupak ponovite s preostalim rižinim papirom. Kroasane stavite na pleh obložen papirom za pečenje, pospite šećerom i pecite 30-35 minuta, dok ne postanu zlatni i hrskavi.

@misojenkitchen

Replying to @Marsha L. garlic bread x rice paper croissant 🥐 #ricepaper #croissant #glutenfree the sweet version of the viral rice paper croissant is good buuuut i’m a savory girl at heart so i knew i had to make a savory version! i seasoned the egg wash with the same seasonings i would use with garlic bread which created this deliciously cheesy garlicky crispy croissant 🤤 it also kinda reminds me of a brazilian cheese bread (pao de queijo) because it’s cheesy and slightly chewy on the inside! garlic butter rice paper croissant 🧄🧈🥐 ingredients (makes 2 croissants): - 2 eggs - 1/4 cup milk - 1/4 tsp salt - 1 tbsp grated parmesan cheese - 1/2 tsp garlic powder - 2 tbsp melted butter - 1/2 tsp italian seasoning - 1/4 tsp black pepper - 1/4 tsp baking powder - 6 rice papers - 2 tbsp grated parmesan cheese (for sprinkling over the rice paper croissants before baking) instructions: 1. preheat the oven to 350°f (175°c). 2. in a bowl, whisk together the eggs, milk, salt, 1 tbsp parmesan cheese, garlic powder, melted butter, italian seasoning, black pepper, and baking powder. 3. dip 3 rice paper sheets into the egg mixture, layering them on top of each other. 4. cut the layered rice papers into a triangle in the middle with two side pieces. 5. place one of the cut rice paper side pieces vertically on the triangle. 6. place the other cut rice paper side piece horizontally along the base of the triangle. 7. roll the rice paper from the base to the tip to form a croissant shape. 8. place the croissants on a parchment-lined baking sheet. 9. sprinkle 2 tbsp parmesan cheese on top. 10. bake for 30-35 minutes, until golden and puffy. 11. enjoy!

♬ Juna - Clairo

Foto: Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori