Svake godine jedva dočekam jesen, a s njom i kraljicu ovog godišnjeg doba – bundevu. Obožavam je jer je pogodna za jako puno jela, kako slanih tako i slatkih. Danas vam donosim recept za krafnice s bundevom koje su jednostavno neodoljive, kao desert, doručak ili snack! Uživajte! 🙂
Recept za krafnice s bundevom
Sastojci:
- 220 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 žličice začina za medenjake
- 120 ml ulja
- 150 g šećera
- 2 jaja
- 230 g pirea od bundeve
- 80 ml mlijeka
- 1 žličica arome vanilije
Priprema:
- Posebno pomiješajte suhe i mokre sastojke pa ih sjedinite pjenjačom.
- Napunite kalupe za krafne smjesom i pecite na 180 stupnjeva 10-12 minuta.
- Pustite da se malo ohlade prije vađenja iz kalupa.
- Po želji prelijte glazurom ili uvaljajte u šećer i cimet.
-savjeti-
- Pire od bundeve dobijete tako što bundevu ogulite, očistite i skuhate ili ispečete u pećnici 20-ak minuta na 180 stupnjeva pa štapnim mikserom izradite u glatku kremu.
- Ulje možete koristiti suncokretovo ili kokosovo.
- Mlijeko možete zamijeniti jogurtom ili kefirom.
- Za glazuru možete koristiti otopljenu bijelu ili mliječnu čokoladu. Ili napravite šećernu glazuru (150 g šećera ukuhajte sa 60 ml mlijeka i 20 g maslaca pa umiješajte još 150 g šećera u prahu).
- Ako nemate kalup za krafne, ovaj recept možete napraviti i kao muffine (u kalupu i/ili košaricama), ili kao biskvit za tortu koju onda prelijete čokoladnom glazurom.
Recept nam donosi Bruna Vučak s bloga YumYum Paradise. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.
Foto: Bruna Vučak