Dvije slastičarke koje su pionirke u hrvatskom slastičarstvu, poznate po svojoj stručnosti, kreativnosti i predanosti izvrsnosti, ove su nas jeseni iznenadile nekim slatkim vijestima. Naime, i Petra Jelenić i Tea Mamut ove su jeseni najavile kako će se njihovi kolači moći jesti u poznatim restoranima u strogom centru Zagreba.
Kolači Petre Jelenić u tapas baru SOL
Početkom listopada iznenadio nas je jedan veliki, slatki transfer u gastronomskom svijetu – Petra Jelenić napustila je Salo i prešla u tapas bar SOL. Jaka ekipa Mate Jankovića ne samo da je dobila vrijedno pojačanje, već je dobila najbolju slastičarku i potpuno nov nivo slastica. S Petrinim slasticama sada se i službeno startalo, a predstavljena je i ponuda.
Tu su Torta od maka (biskvit od maka, pekmez od maline, marcipan i glazura od čokolade), Čokoladna dekadencija (krema od čokolade, gel od višanja i klinčića, tuile od kakaa), Štrudla od jabuka (vučeno tijesto s medom, jabuke, cremeux od vanilije, mrvice od zobenih pahuljica i beurre noisette) i Baba au rhum (baba u sirupu od ruma i citrusa, gel od mandarine, chantilly).
Kolači Tee Mamut u restoranu Pod Zidom
Slastičarka Tea Mamut prije nekoliko je tjedana najavila svoju suradnju sa zagrebačkim restoranom Pod Zidom. U ponudi će tijekom cijele godine biti dva deserta, moderna verzija paradižota/šnenokli; lagan, tanak i hrskav keks u bogatom umaku od vanilije s meringom i Dekadentna čokoladna torta bez glutena s 55 % čokoladne kreme, s naznakom sušene kore naranče i gela od naranče.
U ponudi je i po jedan sezonski desert, ove jeseni to je Kolač od mandarine i maka. Ovaj bezglutenski desert prati medno-mandarinski gel, 70 % čokoladna krema i mrvica pčelinjeg peluda.
Foto: Instagram