Vrijeme je za jesenske recepte, a cimet i banana čine ovaj kolač idealnim za novu sezonu
Vrijeme je za jesenske recepte, a cimet i banana čine ovaj kolač idealnim za novu sezonu

Vrijeme je za jesenske recepte, a cimet i banana čine ovaj kolač idealnim za novu sezonu

Kad vani krenu kišni dani i temperature padnu, svi se volimo ušuškati u topli dom, opustiti uz omiljenu seriju i uživati u nečemu slatkom. A što bolje zaokružuje takav dan nego mirisni jesenski kolač? Cinnamon Spice Banana Cake je upravo ono što trebate – veganski, savršeno začinjen i sočan.

Njegova profinjena kombinacija banane i cimeta budi osjećaj topline, a nije presladak, pa će se svidjeti svima. Kako predlaže njegova autorica @eatsbyellaa, dodajte mu tučenu glazuru bez mliječnih proizvoda i prelijte ga karamelom za potpuni užitak jer – zašto ne?

cimet_pexels
banana_pexels

Cinnamon Spice Banana Cake

Sastojci za biskvit: 

  • 220 g pasirane banane (2,5 banane)
  • 90 g svijetlo smeđeg šećera
  • 50 g kokosovog šećera
  • 80 g maslinovog ulja
  • 65 g umaka od jabuka (a možete i od banana)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 žlice maslaca od badema
  • 1 žlica cimeta
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • 1/8 žličice đumbira u prahu
  • 180 g glatkog brašna
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli

Glazura:

  • 110 ml vrhnja za šlag
  • 100 g veganskog krem ​​sira
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 50 g šećera u prahu

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 160 °C s ventilatorom.
  • Četvrtasti kalup za kolače obložite papirom za pečenje
  • Zgnječite banane u velikoj zdjeli, zatim umiješajte šećere, ulje, maslac, vaniliju, sol i umak od jabuka.
  • Prosijte brašno, začine, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Lagano umiješajte, pazeći da ne izmiješate previše.
  • Dodajte u lim za pečenje i pecite oko 28 minuta (čačkalicom isprobajte je li tijesto gotovo).
  • Dok se tijesto hladi umutite glazuru: električnom pjenjačom umutite vrhnje dok ne dobijete čvrstu smjesu, zatim dodajte vaniliju i krem ​​sir, te postupno dodajte šećer u prahu. Ohladite u hladnjaku. Poslužite s karamelom i izmrvljenim keksima (po želji).

Foto: Pexels, Instagram (@eatsbyellaa)

Učitati još
Zatvori