Cellulite Factory ima recept za čisto savršenstvo – Kinder Maxi King roladu
Cellulite Factory ima recept za čisto savršenstvo – Kinder Maxi King roladu

Cellulite Factory ima recept za čisto savršenstvo – Kinder Maxi King roladu

Ako volite spoj kremastog punjenja, bogatog čokoladnog okusa i neodoljive karamele, onda ste na pravom mjestu. Cellulite Factory ima recept za Kinder Maxi King roladu koja će vas oduševiti! Ova čokoladna poslastica inspirirana popularnim desertom spaja pahuljaste palačinke, kremasti šlag i domaću karamelu u savršenu harmoniju okusa. Bez obzira pripremate li je za obitelj, prijatelje ili samo za vlastito uživanje, ovaj recept Kristine Štrige zasigurno će postati vaš novi favorit.

Kinder Maxi King palačinka roll_Cellulite factory

Kinder Maxi King rolada

Palačinke:

  • 1 jaje
  • 120 g glatkog brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 1 žlica kakaa
  • 30 g šećera
  • maslac, za pečenje palačinka

Punjenje:

  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Karamela umak:

  • 100 g šećera
  • 40 ml vode
  • 85 ml vrhnja za šlag, sobne temperature
  • 20 g maslaca
  • 1/2 žličica soli

Preljev:

  • 80 g čokolade
  • 30 ml vrhnja za šlag
  • 30 g lješnjaka, sjeckanih
Kinder Maxi King palačinka roll_Cellulite factory

Priprema

1. U manjoj zdjeli sjedinite brašno i kakao. U drugoj zdjeli pomiješajte jaje, mlijeko i šećer. Dodajte suhe sastojke i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
2. Na srednje jakoj vatri zagrijte tavu i premažite je malo maslacem. Ulijte malu količinu smjese i pecite palačinku dok ne postane zlatno smeđa, oko 2-3 minute po svakoj strani. Ponavljajte postupak dok ne ispečete sve palačinke.
3. Odvojite palačinku od tave lopaticom, okrenite i kratko pecite drugu stranu.⁣ Stavite ih na tanjur i ostavite da se ohlade.
4. U velikoj zdjeli istucite vrhnje za šlag sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije dok ne postane čvrst šlag.
5. Za karamelu u lončić manjeg promjera (oko 15-18 cm) dodajte šećer i vodu i stavite na srednje jaku vatru. Ostavite da se šećer karamelizira bez miješanja oko 15 minuta, odnosno dok ne bude jantarne boje. Maknite s vatre i dodajte maslac i vrhnje. Vratite na vatru i kuhajte uz miješanje 2-3 minute. Prebacite u zdjelicu ili staklenku i ostavite da se ohladi. Posolite po želji i ostavite da se ohladi (moj savjet je da karamelu radite dan prije kako bi se dobro ohladila).
6. Kad su palačinke ohlađene, rasporedite ih na plastičnu foliju jednu do druge kao na videu i premažite šlagom (stavite jednu palačinku, do nje polovicu druge, pa nastavite tako slagati po dužini uz maleni preklop kod svake) Na sredinu prve palačinke stavite karamelu, a zatim ih čvrsto zarolajte u roladu. Omotajte je plastičnom folijom i stavite u hladnjak preko noći.
7. U posudi na pari otopite čokoladu i vrhnje za šlag, miješajući dok se čokolada potpuno ne rastopi i ne postane glatka. Dodajte sjeckane lješnjake i dobro promiješajte. Prelijte preko rolade, ostavite da se čokolada stvrdne i poslužite.

Kinder Maxi King palačinka roll (1)
Kinder Maxi King palačinka roll

Recept nam donosi Kristina Štriga. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.

Foto: Kristina Štriga

Učitati još
Zatvori