Kate Homecooking: Bruschette od palente sa šalšom i kozicama
Kate Homecooking: Bruschette od palente sa šalšom i kozicama

Kate Homecooking: Bruschette od
palente sa šalšom i kozicama

Ljetna prehrana najčešće se svodi na laganija jela – kako težinom samih jela, tako i stupnjem težine njihove pripreme. Volimo salate, lagane juhice i generalno jela koja se grickaju, poput sendviča, tortilja i bruschetta. Ne zahtjevaju puno kuhanja i pečenja, a osvježavajuća su, hranjiva i okusima nas vode na more. Donosimo recept za jedno baš takvo jelo, bruschette od palente sa šalšom i kozicama.

Recept za bruschette od palente sa šalšom i kozicama

Sastojci:
•1 šalica palente
•čaša salse od rajčica
•300g kozica
•4 češnjaka
•Peršin
•Maslinovo ulje
Po želji ribani parmigiano ili drugi tvrdi sir.

Postupak:

  • Palentu skuhajte u omjeru 1:3 (3 čaše vode na 1 čašu palente). Posolite i izlite u posudu/protvan tako da bude debljine 1-1.5cm. Pustite da se ohladi.
  • Ohlađenu palentu narežite na pravokutnike i prepecite kratko na grill tavi s par kapi maslinovog ulja.
  • Za to vrijeme kratko (2-3min) prepržite repove kozica na maslinovom ulju, češnjaku i peršinu.
  • Na prepečenu palentu slažite 1-2 žličice salse, zatim prepečene repove kozica.
  • Prelijte sve s još malo pesta od maslinovog ulja, peršina i češnjaka te po želji pospite s malo naribanog zrelog sira.
  • Idealno za brzi ljetni rucak ili za večernje druženje s prijateljima i obitelji.
  • Sličnu kombinaciju mozete napraviti i u vrijanti palenta, salsa i mozzarella s preljevom od pesta od bosiljka.

Recept nam donosi Katarina Đozović s Instagram profila Kate Homecooking.

Foto: Katarina Đozović

Učitati još
Zatvori