Karamelizirane banane u rižinom papiru: Imamo recept za još jednu hit, a brzu slasticu
Karamelizirane banane u rižinom papiru: Imamo recept za još jednu hit, a brzu slasticu

Karamelizirane banane u rižinom papiru: Imamo recept za još jednu hit, a brzu slasticu

Jestiv rižin papir uglavnom se kupuje s namjerom da se naprave proljetne rolice. No, pored proljetnih rolica, može se iskoristiti i u pripremi drugih jela. Stoga, nakon što smo isprobali recept za mozzarella rolice u rižinom papiru, u (Journal) knjigu recepata dodajemo i karamelizirane banane u rižinom papiru. Iako se na prvu pomisao priprema ove poslastice čini kao složen zadatak, u nastavku donosimo potrebne sastojke (kojih je malo), kao i korake u pripremi.

Recept dana: Karamelizirane banane u rižinom papiru

Recept za karamelizirane banane u rižinom papiru pronašli smo kod kreatora gastro sadržaja na Instagramu, Herman at Home. No, on nije jedini koji je predstavio ovu slasticu. Ovaj recept moguće je pronaći na različitim društvenim mrežama – i u brojnim varijacijama. Ipak, na svim ćete mjestima naići na sastojke poput banana, rižinog papira, smeđeg šećera i cimeta.

Korak na koji bi trebalo obratiti posebnu pažnju je umakanje rižinog papira u mlaku vodu na 15 sekundi kako bi omekšao. Nakon toga, stavite ga na radnu površinu i pažljivo napunite sastojcima kojih je – ovaj put – samo četiri. Također, kao opcionalan sastojak predlažemo da koristite sezam, ali slobodno dodajte i druge po želji. Ove slatke rolice idealno se kombiniraju uz različite čokoladne namaze.

Sastojci

  • dvije banane
  • maslac
  • smeđi šećer
  • cimet
  • sezam
  • rižin papir

Priprema

  • Ogulite dvije banane, a potom ih prepolovite i narežite po dužini.
  • U tavi rastopite maslac, te dodajte oko dvije i pol žlice smeđeg šećera i malo cimeta. Nakon što su se smeđi šećer i cimet otopili u maslacu, u tavu stavite banane.
  • Izvadite ih nakon što su se karamelizirale, te u svaki rižin papir (koji ste prethodno potopili u mlaku vodu) stavite po tri kriške banane.
  • Na vrh pospite malo sezama, a potom preklopite rižin papir kako biste dobili rolice.
  • U tavi ponovo istopite malo maslaca, a rolice pržite oko pet minuta, odnosno, dok ne postanu potpuno hrskave.

Preuzeto s journal.rs

Foto: Instagram, TikTok

Učitati još
Zatvori