Jagode se mogu iskoristiti kao glavni tajni sastojak prilikom pripreme raznovrsnih slastica i jela. Ako ih volite, predlažemo da u narednim danima isprobate lisnatu roladu s jagodama ili veganski, bezglutenski kolač od jagoda. Ipak, ako ste ih kupili kako biste ih konzumirali isključivo kao takve, a pritom zaključili da one još uvijek nisu dovoljno slatke – pronašli smo način da poboljšate njihov ukus. I to na Instagram profilu @joycecooks__ koja tvrdi da ih je u tom slučaju potrebno ispeći u pećnici.
Iako potencijalno rješenje na prvi pogled djeluje zanimljivo, ali i poprilično neuobičajeno, nakon kratke analize sastojaka koji se dodaju jagodama jasno je zašto će se njihov okus izmijeniti. A u to se možete uvjeriti i sami. Cjelokupan proces ne zahtijeva previše vremena, a većinu sastojaka koji se koriste u pripremi vjerojatno već imate u kuhinji.
Sastojci
- jagode
- bijeli šećer
- aceto balsamico
- majčina dušica
- sladoled od vanilije
- sol
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Priprema
U lim za pečenje rasporedite jagode koje ste prethodno oprali i narezali na polovice ili četvrtine, te dodajte malu količinu šećera, soli, aceto balsamica i majčine dušice. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 120 °C oko tri sata. Naposljetku, njih možete servirati uz sladoled po želji, a naša preporuka je (zbog neutralnog okusa) sladoled od vanilije.
Članak je preuzet s Journal.rs
Foto: Instagram (@joycecooks__)