Osim što je najveći grad u Dalmaciji i po mnogima najljepši, Split svakako ima svašta za ponuditi i u gastronomskom smislu. I to ne samo u sezoni. O rastućoj gastro sceni u gradu pod Marjanom već smo pisali, a dobra je vijest da je ovaj ožujak Splitu donio još jednu, poželjnu gastro lokaciju. Restoran k.užina, čiji je vlasnik i glavni chef Toni Boban, sa svojom vrijednom ekipom najavljuje nova kulinarska uzbuđenja u gradu. Tradiciju su začinili modernim i od 1. ožujka svojim će sugrađanima na tanjurima nuditi okuse Mediterana.
Kreativni tanjuri
Toni Boban poznati je chef s više od 15 godina iskustva, a mnogi ga poznaju i kao chefa splitskog restorana Corto Maltese. Kako je rođen u Maleziji, od malena je povezan s fuzijom japansko-azijske kuhinje, na Singapuru je pohađao masterclass tečajeve, radio u restoranima i na Hvaru i Korčuli, a poznati mu je mentor bio i Hrvoje Zirojević.
k.užina je njegov restoran u kojem, zbog bogatog iskustva, možemo očekivati zaista ukusne i kreativne tanjure. Na meniju će se tako naći hladna predjela poput carpaccia od bifteka te lubina s paprikom, za topla predjela tagliatele od liganja u brudetu, linguine s kozicama i plavim rakom, kozice i dimljene dagnje, rižoto s ciklom, ovčjim sirom i jabukama, za glavna jela goveđi obrazi, varenik i paprika, patka s krumpirom, za desert torta od badema, pura i naranča…
Restoran k.užina nalazi se u centru Splita na adresi Kraj sv. Marije 1. Služit će ručak i večeru, a doručak isključivo za goste Hotela Heritage Piazza. Uskoro će otvoriti i terasu pa će dolaskom proljeća gosti moći uživati u svojim obrocima i na otvorenom.
Dodatne informacije
Lokacija: Ul. Kraj Svete Marije 1, Split
Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote, od 12 do 24 h
Telefon: 091 606 0973
Instagram: @k.uzina_restaurant
Foto: Instagram (@k.uzina_restaurant)