Ponovno možemo na gusti sa šlagom, suhi cappuccino ili traubisodu: Osamdesete su se vratile u Bastion No. 19
Ponovno možemo na gusti sa šlagom, suhi cappuccino ili traubisodu: Osamdesete su se vratile u Bastion No. 19

Ponovno možemo na gusti sa šlagom, suhi cappuccino ili traubisodu: Osamdesete su se vratile u Bastion No. 19

Želite li osjetiti miris i okus Zagreba iz osamdesetih, put vas vodi ravno u Bastion No. 19. S nostalgijom i strašću za oživljavanjem starog duha grada, Marin Čuček, nezaobilazno lice zagrebačke ugostiteljske scene, osmislio je novi jutarnji program pod nazivom Jutarnji Pàjzl by Marin Čuček (pàjzl – omanja gostionica; krčma). 

‘Gostione su nekada bile prve društvene mreže’, prisjeća se Čuček, ‘mjesta gdje si mogao saznati sve – od najnovijih vijesti i tračeva do oglasa za posao ili prodaju auta. Ako si nešto trebao riješiti, gostiona je bila mjesto za to.’ Upravo tu energiju i jedinstvenu vibru starih zagrebačkih okupljališta sada pokušava vratiti u Bastion No. 19. I uspijeva mu! Kao pravi kroničar zagrebačkog ugostiteljstva, inspiraciju je pronašao u zlatnim osamdesetima, vremenu kada je Duhanski put – ruta od Masarykove do današnjeg Trga Republike Hrvatske – bio sinonim za urbano druženje. Kroz poseban koncept spojio je retro atmosferu i neodoljiv šarm gostiona iz prošlosti. Evo o čemu je riječ…

Jutarnji Pajzl Bastion_Sanja Jagatić
Jutarnji Pajzl Bastion_Sanja Jagatić (2)
Jutarnji Pajzl Bastion_Sanja Jagatić (2)
Marin Čuček

Šarm starih vremena

Za Jutarnji Pàjzl Čuček je odabrao 11 žestokih pića s istom preciznošću kojom nogometni izbornik bira prvih 11 igrača. Na meniju su i klasici poput škropca, špricera, gemišta, mussolinija (kombinacija bijelog vina, mineralne i malinovca), guste s šlagom te legendarna traubisoda, koju je nakon duže potrage pronašao u Austriji. ‘Kad sam bio klinac, traubisoda je bila moj apsolutni favorit. To je okus djetinjstva’, prisjeća se Marin. Gusti sa šlagom i traubisodu ne možete kušati baš nigdje drugdje u gradu pa će se zasigurno mnogi obradovati njihovom povratku.

Posebna pažnja posvećena je i detaljima – povratak novina s držačima, autentična glazba iz osamdesetih i suhi cappuccino s tvrdom pjenom, kakav se nekad pio, dodatno naglašavaju šarm starih vremena.

Jutarnji Pajzl Bastion_Sanja Jagatić (2)
Jutarnji Pajzl Bastion_Sanja Jagatić (2)

Bastion No. 19 nije slučajan izbor za ovu priču. Smješten u samom srcu nekadašnje ugostiteljske scene ‘svetog trokuta’ (Blato, Kavkaz, Zvečka), ovaj bar postaje svojevrsna oda starim zagrebačkim gostionama. ‘Kao aktivni sudionik zbivanja u gradu s ove ili one strane šanka, osjećam obavezu i svetu dužnost da tu zagrebačku gostionu nastavimo živjeti na neki novi, a opet stari način. Naša ideja je da probudimo nostalgiju kod starijih generacija, a mlađima pružimo priliku da osjete atmosferu koja je definirala duh Zagreba’, kaže Čuček.

Jutarnji Pajzl Bastion_Sanja Jagatić (2)
Jutarnji Pajzl Bastion_Sanja Jagatić (2)

Mjesto gdje ćete poželjeti provoditi jutra

Od povratka u Bastion No. 19 u siječnju ove godine, Marin Čuček neumorno radi na stvaranju doživljaja koji spaja najbolje od oba svijeta – nostalgiju za prošlim vremenima i suvremenu ugostiteljsku kvalitetu. Kroz Jutarnji Pàjzl, na adresi Masarykova 19 od 8 ujutro čeka vas dašak starog Zagreba u modernom ruhu – uz suhi cappuccino, gusti sa šlagom, možda i škropec, glazbu i miris svježe tiskovine. Što se tiče generalnog koncepta i jedinstvenog pristupa koji Bastion No. 19 ima od samog početka, tu se priča ne mijenja. Prirodna i biodinamička vina, craft pive, pažljivo birani, kvalitetni destilati i dalje ostaju fokus ovog progresivnog bara.

Jutarnji Pajzl Bastion_Sanja Jagatić (2)

Dodatne informacije:

Lokacija: Masarykova ul. 19, Zagreb

Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka, od 8 do 2 ujutro; subotom od 10 do 2; nedjeljom zatvoreno

Instagram: @bastion_19

Učitati još
Zatvori