Ako nas pitate, dan je najvažnije započeti ukusnim obrokom i kavom, gorivom koje će nas kroz dan pokretati, ali i staviti osmjeh na lice nakon buđenja. Zato smo treći Journal Lifestyle Sessions event odlučili posvetiti upravo doručku. Zadnjih nekoliko tjedana posvećeni smo manjim eventima kroz koje pričamo direktnije priče, kreiramo zanimljiv sadržaj, a uzvanike zabavljamo na drugačiji način od onog na koji su navikli. Opuštenije minglanje sa sjajnom energijom i razmjenjivanjem ideja. Journal breakfast powered by Lidl bio je još jedna sjajna prilika za to.
Lokacija za isprobavanje ukusnih doručaka pala je na jedno od najpopularnijih mjesta u gradu, Broom 44 na Dolcu, gdje je nekoliko probranih uzvanika moglo uživati u cozy ambijentu te uz savjete vlasnika te kulinarskog kreativca Igora Gudca i njegovog tima kreirati svoj prvi jutarnji obrok s omiljenim namirnicama.
Journal breakfast powered by Lidl
Hrana je najslasnija kada se dijeli, zato su se oko stola okupili Marko Vuletić, Mario Petreković, Mario Valentić, Andrea Andrassy, Meri Goldašić, Klara Petrović, Maja Jalšovec i Mile Butorac, a društvo je predvodila osnivačica portala Iva Radić.
Dobro uigrana ekipa iz Brooma 44 uz pomoć Lidl namirnica iz njihovih linija proizvoda Okusi zavičaja, Deluxe i šarenih poslastica Favorina, pripremila je kreativna jela. Osim što su mogli izabrati svoj omiljeni doručak, naši su ga gosti mogli personalizirati te dodatno obogatiti namirnicama iz Lidlove ponude.
Nazdravili smo dobroj energiji i uz šušur i žamor znatiželjno zavirili u tanjure koji su stizali pred nas.
Breakfast of the champions
Dok su jedni veliki ljubitelji avokada i poširanih jaja za doručak, drugi su odabrali voćne salate, treći granole s mlijekom, četvrti tost… Alesto snack koji pruža pregršt kvalitetnih masnoća i vitamina nadopunio je slatka jela, razni džemovi mazali su se na tople kajzerice i savršeno nadopunjavali s tvrdim sirevima, a razne vrste meda dodavale hrskavim granolama i toplim napitcima.
A sve zaokruženo smijehom i divnom toplom atmosferom koja se suprotstavila prohladnom jesenskom jutru.
Prep work
Jutro je nezamislivo bez toplih peciva i lisnatih poslastica (pravi su hit bile mini pogačice žu žu poslužene uz cherry rajčice, krem sir i bosiljak kao i losos u lisnatom tijestu iz Deluxe Lidl linije), koje su u kuhinji bez po’ muke pripremili uz pomoć FINO proizvoda – papira i vrećica za pečenje te aluminijske folije. FINO je inovativan brend koji na tržište iznosi širok asortiman onoga što je potrebno u modernom kućanstvu – od proizvoda za pakiranje hrane, njeno čuvanje i pečenje, preko svih neophodnih proizvoda za čišćenje, do čvrstih i elastičnih vrećica.
Za najbolji početak dana
Sjajan izbor za vegane i vegetarijance bili su Argeta Veggie namazi dostupni u četiri fantastična okusa – slanutak, crne masline, crvena paprika te za ljubitelje pikantnog – chilli & limun. Osim izvrsnog okusa, bonus je što Argeta proizvodi ne sadrže konzervanse, umjetne boje, umjetne pojačivače okusa te palmino ulje i gluten.
Cijeli su doručak upotpunile ukusne kave i matcha napitci koje pripremaju u Broomu 44, vedar duh chefa Igora Gudca i ukusne mimose uz koje su okupljeni nazdravili sjajnom početku dana.
Na kraju, veliko hvala želimo uputiti svim sponzorima i suradnicima koji su pomogli u realizaciji trećeg Journal Lifestyle Sessions eventa. Hvala Lidl, Argeta i FINO.
Zahvaljujemo agenciji Alert na organizaciji novog izdanja.
Zahvaljujemo Broom44 na lokaciji za održavanje eventa.
Zahvaljujemo klijentima Argeta i FINO koji su omogućili i realizaciju Journal goody baga.
A u goody bag trećeg Journal Lifestyle Sessiona zavirite OVDJE.
Foto: Bojan Zibar
Grafičko oblikovanje: Ante Begić