Čokolino je asocijacija na djetinjstvo, a ujedno, većini nas i dan danas omiljena poslastica. Generacije odrastaju uz ovu čokoladnu žitnu kašicu, a zanimljive su i vječne dileme kada je riječ o Čokolinu – hladno ili toplo mlijeko, gusti ili rijetki Čokolino? Baš svatko ima svoje mišljenje i ispravan način kako ga pripremiti. Kada je riječ o Čokolinu, tema za razgovor nikada ne nedostaje. Upravo zato, Čokolino je bio zvijezda novog Journal Lifestyle Sessionsa: Čokolino Dark.
Journal Lifestyle Session: Čokolino Dark
U uvodnom predavanju, nutricionistica Maja Vidaković uzvanike je upoznala s promjenjivim prehrambenim trendovima i njihovim štetnim posljedicama. Uputila je i nekoliko riječi o raznolikoj, balansiranoj prehrani. Na kraju predavanja upoznala nas je s odličnim sastavom Čokolina Dark. Predavanje je bilo uvod u radionicu pripreme Čokolino Dark zdjelica, u kojoj je sudjelovalo 16 uzvanika. Svi smo se okupili u prostoru restorana Square One u Zagrebu i odlično zabavili!
Uzvanike je na stolu dočekala prava gozba: Čokolino Dark, Čokolino zdjelice i žlice, kao i kravlje mlijeko i O’plant biljni napitak od zobi, Lino Lada maslac od kikirikija, Podravka ekstra džemovi od jagode i višnje, kao i razno voće, orašasti plodovi, granola i sjemenke. Zadatak je bio napraviti svoju savršenu Čokolino Dark zdjelicu, s naglaskom na to da najljepše uređena zdjelica dobiva nagradu.
Tko je sve bio na brunchu i okušao se u izradi Čokolino Dark zdjelice?
Na opušteno jutarnje druženje uz zabavnu Čokolino Dark radionicu i druženje uz puno smijeha i zalogaja Čokolina, ovoga su puta stigli Iva Radić, Meri Goldašić, Pedro Soltz, Karlo Kivač, Kristina Štriga, Luka Lajić, Niko Čuturić, Grigor Baždar, Domagoj Sever, Iva Horvat, Ivona Madunić, Marija Mazalin, Ivan Milić, Josipa Lauš, Nives Brkan, Edina Pršić Babić i Ivana Mihalić Ivy.
Svi uzvanici, s Ivom Radić, osnivačicom portala Journal.hr, poslušali su predavanje nutricionistice, a zatim se bacili na pripremu svojih zdjelica Čokolina. Uz puno smijeha i razgovora, polako su nastajale prekrasne, šarene zdjelice omiljene kašice – prikazane na moderan način.
Čokolino Dark – idealan obrok za početak dana
Ako se pitate kako smo za naš novi, jesenski Journal Lifestyle Sessions event odabrali baš Čokolino Dark – on se pokazao kao idealan obrok za doručak ili brunch! Čokolino je jelo koje nikada nismo prerasli, a sada kada je došao u novom i drugačijem ruhu, gotovo nam je još i draži!
Čokolino Dark napravljen je od 100 % cjelovitog zobenog brašna bogatog vlaknima, umjesto šećerom zaslađen je isključivo datuljama i čokoladom te je bogat kakaom. Zahvaljujući zobi duže pruža osjećaj sitosti, savršen izvor proteina, magnezija, vitamina B i C. Čokolino Dark je plant based, pa se može pripremiti i s biljnim napitkom i tako ostati plant based obrok, a može se pripremiti i s kravljim mlijekom.
Idealan je obrok i sam po sebi, a uvijek može biti drugačiji ako u njega dodajemo voće, granolu, sjemenke ili orašaste plodove. Opcije su beskonačne, a za pripremu i serviranje potrebno je svega nekoliko minuta!
Predavanje nutricionistice
Nutricionistica Maja Vidaković uzvanike je zainteresirala svojim predavanjem o zdravoj prehrani i prolaznim trendovima i dijetama, a posebno je zanimljiv bio dio predavanja u kojem je predstavila Čokolino Dark. Osim što su uzvanici na predavanju uživali – polako su i ogladnjeli. Jedva su dočekali početak radionice Čokolina, kao i uživanje u njegovom odličnom okusu!
Na stolovima pred uzvanicima nalazile su se raznolike namirnice i dodaci za ukrašavanje zdjelice Čokolina, pa je radionica započela u natjecateljskom i veselom duhu. Svatko je napravio svoj idealan Čokolino, neki gust, neki rijedak, netko s biljnim, a netko s kravljim mlijekom. Kada je baza bila gotova, krenuo je najzabavniji dio radionice – dekoriranje Čokolina s dodacima.
Gotove zdjelice bile su zaista kreativne, od malih Lino medvjedića nacrtanih džemom, do srca od kokosovih listića ili pak velikog smajlića, ideja nikome nije nedostajalo!
Kada su uzvanici napravili i fotografirali svoje zdjelice, mogli su se opustiti i u miru uživati u svojim jestivim remek djelima!
Na kraju, veliko hvala želimo uputiti sponzoru i suradnicima koji su pomogli u realizaciji Journal Lifestyle Session eventa. Hvala Čokolino.
Zahvaljujemo agenciji Alert na organizaciji novog izdanja.
Zahvaljujemo Square One restoranu na lokaciji za održavanje eventa.
Zahvaljujemo klijentu Čokolino koji je omogućio i realizaciju Journal x Čokolino Dark goodie baga.
A u goodie bag Journal Lifestyle Sessiona zavirite OVDJE.
Foto: Matej Rebernišak, Luka Rebernišak
Grafičko oblikovanje: Ante Begić