Ukoliko još uvijek niste uživali u posebnom okusu nove fermentirane kave sada je pravo vrijeme za ovaj aromatični eksperiment. Američka tvrtka iz Brooklyna Eat Cultured u svoju je zdravu ponudu uvrstila fermentiranu kavu za strastvene kavoljupce kako bi im u jednom ponudila i zdrav i ukusan napitak.
Tajna njenog okusa je u prirodnoj fermentaciji koja se primjenjuje na još zelenim zrnima kave i to neposredno prije pečenja kako bi se postigao efekt najzdravije kave punog okusa.
Ova kava je lakše probavljiva, manje gorka i kisela s bioaktivnim spojevima.
Riječ je snažnom prirodnom napitku koje vraća energiju, baš onako kako zamišljamo savršenu kavu.
Dobre strane fermentirane kave
Lako probavljiva
Fermentacija značajno smanjuje koncentraciju četiri glavne molekule povezane s probavnim teškoćam. To znači da sadrži manje katehola, kofeina, hidroksihidrokinona i pirogalloa.
Uravnotežena energija
Zrna kave sadrže manje kofeina i više teofilina. Teofilin je alternativa kofeinu koji se obično nalazi u čaju i kakaou. Rezultat je uravnoteženija energija bez osjećaja nervoze.
Bioaktivni spojevi
Poboljšava opskrbljenost vitaminima B3, inozitolom i nižim razinama fitosteroida.
Manje gorčine
Kava bogata je nježnim čokoladnim aromama.
Etična proizvodnja
Fermentirana kava proizvodi se u malim serijama.
Fermentirana kava osvježavajuća je i može se piti u bilo koje doba dana. Idealna je kao prvi jutarnji napitak koji nije štetan čak i ako se pije prije doručka. Ova 100% organska kava je integralna arabica koja se pije s ljubavlju, a dat će vam energiju sasvim dovoljnu za nove ideje i sitna zadovoljstva.
Foto: Instagram