Sve više glumaca, pjevača i drugih javnih ličnosti u posljednje vrijeme počelo je na društvenim mrežama dijeliti svoje omiljene (i često, vrlo neobične) recepte. Recept Due Lipe za sladoled s maslinovim uljem samo je jedan od mnogih, a sada je recept za nešto drugačiji doručak sa svojim fanovima na Instagramu podijelila i glumica Jessica Alba. Međutim, ovaj put su u fokusu druge dvije namirnice – jaja i tortilje.
Iako ona u pripremi koristi i brojne druge sastojke, činjenica je da su ova dva od ključnog značaja. Samim tim, ona se pridružila #TacoTuesday trendu – but with a little twist. U receptu je iskombinirala slane i ljute ukuse, a – sudeći po reakcijama onih koji su ga isprobali – rezultat je oduševio mnoge.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Sastojci
01. Pico de gallo
- 100 g luka
- dvije ili tri ljute papričice
- 200 g rajčica
- peršin
- sol
02. Tacos
- sir
- ljuti umak
- salsa umak
- pileći ili povrtni temeljac
- šest jaja
- mini tortilje
Priprema
Glumica recept započinje tako što u dublju tavu stavlja pico de gallo. Njega možete i sami napraviti tako što ćete isjeckati rajčice, luk i papričice na kockice, a potom dodati isjeckani peršin i malo soli. Nakon toga, u tavu dodajte malu količinu pilećeg ili povrtnog temeljca, pa sve sastojke promiješajte. Naribajte sir i dozirajte ga po želji.
Nakon nekoliko minuta, dodajte jaja. Glumica Jessica Alba je u pripremi doručka koristila šest jaja, ali vi možete staviti više ili manje. Ako je neophodno, dolijte još malo temeljca. Poklopite tavu, a za to vrijeme zagrijte mini tortilje.
Kada su se jaja ispekla, na njih stavite malu količinu ljutog umaka. Naposljetku, jaja – s povrćem – prebacite na mini tortilje i preklopite ih. Po želji, dodajte određeni umak kao što je, na primjer, salsa.
Članak je preuzet s portala Journal.rs
Foto: Instagram (@jesssicaalba, @michellemcglinn)