Jednostavan ljetni ručak: Donosimo recept za lisnato tijesto s tikvicama, bosiljkom i ricottom
Jednostavan ljetni ručak: Donosimo recept za lisnato tijesto s tikvicama, bosiljkom i ricottom

Jednostavan ljetni ručak: Donosimo recept za lisnato tijesto s tikvicama, bosiljkom i ricottom

Journal gastro radar vas uvijek vodi na pravu stranu ukusa. Nedavno smo govorili o ljetnim novitetima poput salate sa lubenicom i fetom, kao i o viralnoj Summer Garden Pasti kojima smo u potpunosti obogatili naš summer meni. Ovog puta pronašli smo jednostavni recept za slani kolač koji uključuje ricottu, bosiljak i tikvice na Instagram profilu kuhara i farmera Juliusa Robertsa, koji ćete sigurno uvrstiti u svoje omiljene obroke.

Jednostavan recept za slani kolač s bosiljkom i tikvicama


Sastojci


  • dvije tikvice
  • svježi bosiljak
  • 200 g ricotte
  • limunov sok
  • limunova korica
  • začini po izboru
  • maslinovo ulje
  • lisnato tijesto
  • 1 režanj češnjaka
  • jaja za premaz tijesta
  • Grana Padano

Priprema


  • Dobro operite tikvice i tanko ih narežite cijelom dužinom.
  • Začinite ricottu začinima po želji, a mi vam predlažemo sol, papar i vlasac.
  • U ricottu zatim dodajte sok i koricu pola limuna, malo maslinovog ulja te šaku svježeg bosiljka.
  • Ako vam je bitna estetika jela, možete koristiti različite boje tikvica, poput zelene i žute, kako bi ručak zanimljivije izgledao.
  • Na lisnato tijesto rasporedite smjesu ricotte, gore dodajte tikvice, a rubove premažite razmućenim jajima.
  • Na vrh dodajte tanko narezane ploške svježeg češnjaka i naribajte Grana Padano sir.
  • Pecite na na 220 stupnjeva oko 20 minuta, dok tijesto i tikvice ne postanu zlatni i hrskavi.
  • Po želji nakon pečenja prelijte smjesom maslinovog ulja i sitno nasjeckanog svježeg bosiljka.
Učitati još
Zatvori