Jednostavan ljetni ručak: Donosimo recept za lisnato tijesto s tikvicama, bosiljkom i ricottom
Journal gastro radar vas uvijek vodi na pravu stranu ukusa. Nedavno smo govorili o ljetnim novitetima poput salate sa lubenicom i fetom, kao i o viralnoj Summer Garden Pasti kojima smo u potpunosti obogatili naš summer meni. Ovog puta pronašli smo jednostavni recept za slani kolač koji uključuje ricottu, bosiljak i tikvice na Instagram profilu kuhara i farmera Juliusa Robertsa, koji ćete sigurno uvrstiti u svoje omiljene obroke.
Jednostavan recept za slani kolač s bosiljkom i tikvicama
Sastojci
- dvije tikvice
- svježi bosiljak
- 200 g ricotte
- limunov sok
- limunova korica
- začini po izboru
- maslinovo ulje
- lisnato tijesto
- 1 režanj češnjaka
- jaja za premaz tijesta
- Grana Padano
Priprema
- Dobro operite tikvice i tanko ih narežite cijelom dužinom.
- Začinite ricottu začinima po želji, a mi vam predlažemo sol, papar i vlasac.
- U ricottu zatim dodajte sok i koricu pola limuna, malo maslinovog ulja te šaku svježeg bosiljka.
- Ako vam je bitna estetika jela, možete koristiti različite boje tikvica, poput zelene i žute, kako bi ručak zanimljivije izgledao.
- Na lisnato tijesto rasporedite smjesu ricotte, gore dodajte tikvice, a rubove premažite razmućenim jajima.
- Na vrh dodajte tanko narezane ploške svježeg češnjaka i naribajte Grana Padano sir.
- Pecite na na 220 stupnjeva oko 20 minuta, dok tijesto i tikvice ne postanu zlatni i hrskavi.
- Po želji nakon pečenja prelijte smjesom maslinovog ulja i sitno nasjeckanog svježeg bosiljka.
Preuzeto s journal.rs
Foto: Instagram: @juliusroberts, @thomasinamiers, @we_are_food