U susjedstvu smo pronašli neodoljive pahuljaste japanske palačinke, a imamo i recept
U susjedstvu smo pronašli neodoljive pahuljaste japanske palačinke, a imamo i recept

U susjedstvu smo pronašli neodoljive pahuljaste japanske palačinke, a imamo i recept

Zasigurno ste na društvenim mrežama već uočili japanske palačinke koje su toliko pahuljaste i pjenaste poput oblaka, teksturom nalik souffléu, da se lagano tresu na tanjurima… Mekane u sredini, a blago hrskave odozgo i odozdo! Da biste ih isprobali, ne morate do Japana jer se mogu kušati u maloj trgovini PanFuwa, otvorenoj u Milanu 2023. godine.

Visoke su, mekane i tope se u ustima, kažu oni koji su ih probali i svoje recenzije objavili na Instagramu i TikToku. I za ljubitelje slanih i slanih varijanti palačinki nude raznovrstan izbor – s jedne strane matcha, pistacija i tiramisu, a s druge, sir squacquerone, losos i avokado te cherry rajčice.

japanske palačinke

Idealan slatki doručak

Otkad su otvorili, ispred ove trgovine u Italiji stvara se red, a u nju ulazite u grupama od devet. Smjesa se priprema na licu mjesta, palačinke se peku pred vama – cijeli proces traje dosta dugo ali to je i preduvjet za njihov dobar okus. Naziv PanFuwa, koji se nalazi u ulici Via Vetere u Milanu, dolazi od riječi fuwa što znači “mekano”, a to je jedna od temeljnih karakteristika pahuljastih japanskih palačinki.

Izrađuju se od jednostavnih sastojaka, jaja, šećera, mlijeka, brašna i praška za pecivo. Njihova mekoća se gotovo može usporediti s mekoćom souffléa, a postiže se zahvaljujući bjelanjcima umućenim u čvrsti snijeg koji su nježno umiješani u žumanjke dajući strukturi palačinke lakoću i prozračnost. Iako su u Milanu dostupne s raznim preljevima, najpopularnija je originalna s maslacem, šećerom u prahu, vrhnjem i javorovim sirupom, a najčešće se jede za doručak.

Možete ih, naravno, napraviti i sami kod kuće, a u nastavku vam donosimo jednostavan recept.

Japanske palačinke

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 2 žlice maslaca
  • prašak za pecivo
  • 6 žlica brašna
  • 6 žlica šećera
  • pola šalice toplog mlijeka

Priprema:

Za početak, odvojite tri bjelanjka u posebnu zdjelu i miksajte dok ne dobijete ‘snježnu smjesu’. Postepeno dok miksate dodajte pet žlica šećera. U drugu zdjelu, gdje ste stavili žumanjke, dodajte jednu žlicu šećera, prašak za pecivo, otopljeni maslac i toplo mlijeko te postepeno dodajte brašno te sve dobro izmiksajte.

Snijeg od bjelanjaka nježno umiješajte u smjesu sa žumanjcima (nemojte miksati jer nećete postići fluffy efekt palačinki). Zagrijte tavu, dodajte malo maslaca ili ulja, pa krenite stavljati smjesu na tavu, poput manjih krugova. Poklopite tavu dok se palačinka peče na laganoj vatri oko 4 minute, a potom je okrenite i pecite 3 minute.

japanske palačinke u Milanu
PanFuwa
@zozomccormack

these viral fluffy pancakes (japanese soufflé pancakes) are a must-try if you’re in milan, italy and are looking for a unique brunch or breakfast spot (or just watch the fluffy pancake magic from the window) PanFuwa, Via Vetere, 7, 20123 #fluffypancakes #brunchinmilan #milanbrunch #milanbreakfast #breakfastinmilan #milanrecommendations #milanrestaurant #milanfoodguide #brunchmilano

♬ Che La Luna - Louis Prima

Foto: Instagram (@panfuwa) i Unsplash

Učitati još
Zatvori