Tonkina kužina: Jaja u lisnatom tijestu
Tonkina kužina: Jaja u lisnatom tijestu

Tonkina kužina: Jaja u lisnatom tijestu

Donosim vam jednu ideju za uskrsni doručak. Ovo je jedno od onih jela koja su toliko brza i laka, ali morate priznati da je ideja odlična. Ja sam lisnato punila tvrdo kuhanim jajima, tanko narezanom slaninom i sirom. Vi punjenje stavite po želji – kuhana šunka, salama…

Jaja u lisnatom tijestu

Sastojci:

  • Lisnato tijesto 1 rola
  • 6 kuhanih jaja
  • panceta (tanko narezana) 6 feta
  • Sir (6 feta topljivog sira)
  • Maslac za premazivanje
  • Sjemenke (sezam, mak, suncokret…)

Postupak:

Skuhati jaja.

Jaja bi najbolje bilo staviti odmah u hladnu, malo posoljenu vodu. Voda u loncu u kojem kuhate jaja treba biti iznad jaja, odnosno treba ih potpuno prekriti. Vrijeme kuhanja računamo od trenutka kada voda proključa. Tvrdo kuhana jaja kuhamo od 10-12 minuta ovisno o veličini jaja.

Ohlađena jaja oljuštimo.

Razvaljano lisnato tijesto prerežemo na 6 dijelova. Svaki pravokutnik obložite sirom i pancetom, na to stavite oljušteno jaje i zarolajte. Rukama zatvorite stranice i prebaciti u pleh obložen papirom za pečenje.

Otopite maslac te kistom premažite lisnato. Pospite sjemenkama i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta ili dok lisnato tijesto ne porumeni.

Recept nam donosi Tonka Radić Čobanov s bloga Tonkina kužina. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.

Foto: Tonka Radić Čobanov

Učitati još
Zatvori