Donosim vam jednu ideju za uskrsni doručak. Ovo je jedno od onih jela koja su toliko brza i laka, ali morate priznati da je ideja odlična. Ja sam lisnato punila tvrdo kuhanim jajima, tanko narezanom slaninom i sirom. Vi punjenje stavite po želji – kuhana šunka, salama…
Jaja u lisnatom tijestu
Sastojci:
- Lisnato tijesto 1 rola
- 6 kuhanih jaja
- panceta (tanko narezana) 6 feta
- Sir (6 feta topljivog sira)
- Maslac za premazivanje
- Sjemenke (sezam, mak, suncokret…)
Postupak:
Skuhati jaja.
Jaja bi najbolje bilo staviti odmah u hladnu, malo posoljenu vodu. Voda u loncu u kojem kuhate jaja treba biti iznad jaja, odnosno treba ih potpuno prekriti. Vrijeme kuhanja računamo od trenutka kada voda proključa. Tvrdo kuhana jaja kuhamo od 10-12 minuta ovisno o veličini jaja.
Ohlađena jaja oljuštimo.
Razvaljano lisnato tijesto prerežemo na 6 dijelova. Svaki pravokutnik obložite sirom i pancetom, na to stavite oljušteno jaje i zarolajte. Rukama zatvorite stranice i prebaciti u pleh obložen papirom za pečenje.
Otopite maslac te kistom premažite lisnato. Pospite sjemenkama i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta ili dok lisnato tijesto ne porumeni.
Recept nam donosi Tonka Radić Čobanov s bloga Tonkina kužina. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.
Foto: Tonka Radić Čobanov